
Videnskabsklubben kommer til Færøerne!
I 2025 rykker Videnskabsklubbens tilbud for første gang ud over Danmarks grænser, når det bliver muligt for børn og unge på Færøerne at gå til videnskab i fritiden.
I 2025 rykker Videnskabsklubbens tilbud for første gang ud over Danmarks grænser, når det bliver muligt for børn og unge på Færøerne at gå til videnskab i fritiden.
Videnskabsklubbens bestyrelse får et ordentligt løft i 2025. Professor Anders Engberg-Pedersen er nyt medlem, mens forh. videnskabelig direktør i Zoologisk Have Bengt Holst går fra at være menigt medlem til at indtage posten som næstformand.
Da Dona fyldte 18 år, søgte hun om statsborgerskab i Danmark for anden gang. Diplomet fra hendes frivillige arbejde i Videnskabsklubben endte med at udgøre en vigtig del af processen.
Søndag 31. august kl. 10 åbner Videnskabsklubben tilmelding 2025 til alle videnskabsklubber, som afholdes rundt om i landet til efteråret.
Det er svært at nå helt til tops inden for f.eks. en sportsgren uden de rigtige gener. Dog er støttende forældre, samt motivation og interesse også afgørende.
Gabriele var seniormentor i primatologi, og hun håber, at hun har været med til at udfolde miniforskernes videnskabelige interesse.
Til efteråret kan børn i 5.-6. klasse gå til et nyt forløb, som handler om hele vores fantastiske blå planet, og hvordan alt på Jorden hænger sammen.
Forløbet om arkæologi landede på den højeste tilfredshedsscore af alle Videnskabsklubbens forløb med en score på 4,7 ud af 5.
Mathilde sagde ja til at være mentor, fordi hun gerne ville gøre en forskel for de nysgerrige børn, der manglede ligesindede – ligesom hun selv gjorde engang.
Matematik bliver af mange betragtet som et ’svært fag’, hvor der kun findes ét rigtigt svar – men de præstationsfrie rum kan give plads til nysgerrighed.