Bliv seniormentor i Videnskabsklubben

Hvis du går i gymnasiet, kan du blive seniormentor i Videnskabsklubben.

Tilmeldingen for seniormentorer er lukket for i år. 

Hvad laver en seniormentor?

Vær med til at styre undervisningen

Som seniormentor er du ansvarlig for at planlægge, styre og gennemføre forløbet i Videnskabsklubben sammen med de andre senior– og juniormentorer.

​Det betyder blandt andet, at du skal præsentere dagens emner og eksperimenter for de yngre elever, som går i Videnskabsklubben.

Du vil, inden forløbet starter, skulle deltage i en heldags workshop i Odense, hvor du vil blive oplært som mentor, møde de andre seniormentorer, samt gennemgå de aktiviteter I skal igennem i løbet af uge 43-49, hvor forløbene kører.

I de 7 uger er der Videnskabsklub én gang om ugen, og hver gang varer halvanden time.

Vi har nu lukket for tilmeldinger i år. Hvis du ikke nåede at melde dig til, får du heldigvis chancen igen i 2026, og vi håber, du har lyst til at være med!

Læring og fede oplevelser

Som seniormentor i Videnskabsklubben bliver du frivillig mentor og rollemodel for en gruppe miniforskere (folkeskoleelever fra 4.-6 klasse) og juniormentorer (elever fra 7.-10. klasse).

Du er med til at inspirere og motivere dem gennem sociale og faglige aktiviteter fokuseret på videnskabelige programmer, som Videnskabsklubben har lavet i samarbejde med nogle af Danmarks dygtigste forskere på deres felt.

Du opnår kompetencer i læring, formidling og projektledelse, og du får samtidig en virkelig sjov oplevelse, hvor du er med til at gøre en reel forskel for andre. 87% af vores tidligere mentorer vil anbefale andre at blive mentor.

Er du interesseret i at blive mentor – eller vil du bare gerne høre mere om mulighederne? Skriv til os.

Samarbejdsgymnasier

Tilmelding er lukket for i år

Hvis du har spørgsmål om mentorordningen, er du meget velkommen til at kontakts os.

Videnskabsklubberne bliver afholdt på vores samarbejdsgymnasier og tilmeldingen foregår via kontaktpersoner på de enkelte gymnasier. Brug kortet til at finde dit nærmeste samarbejdsgymnasium og skriv til os for at finde din kontaktperson.

Skriv til Videnskabsklubben

 

Find det nærmeste samarbejdsgymnasium

Skriv til os – så får vi din kontaktperson til at skrive tilbage til dig. Du behøver ikke gå på et samarbejdsgymnasium for at blive seniormentor.

10 + 4 =

Kortet viser de gymnasier, der er med i Videnskabsklubben i skoleåret 2025/2026.

NB: Vær opmærksom på, at alle vores samarbejdsgymnasier har en Videnskabsklub-kontaktperson.
Tilmeldingen foregår via denne person.

Se, hvad det betyder at være mentor

Hør, hvor meget mentorerne betød for vores miniforskere – og hvorfor tidligere mentorer synes, at du skulle melde dig som seniormentor.

Som mentor i Videnskabsklubben bliver du rollemodel for børn og er med til at inspirere dem til at forfølge deres interesse for naturvidenskab. Det gør stort indtryk. Hør selv i denne videohilsen fra en række miniforskere til deres mentorer. (Video: Luna Jacobsen)

I videoen kan du møde syv unge gymnasieelever, der alle har været frivillige undervisere – også kaldet seniormentorer – i Videnskabsklubben. Her underviste de 4.-6. klasses elever fra hele landet i blandt andet primatologi, mikrobiologi og biodiversitet. Hør i videoen, hvorfor de synes, at du skulle tage at gøre det samme. (Video: Luna Jacobsen)

{

Jeg har lært meget ift formidling til andre. Det har hjulpet mig til bl.a. fremlæggelser og eksamener i skolen

– Seniormentor

Jeg er utrolig glad for naturvidenskab, især bioteknologi. Jeg vil være med til at inspirere unge og sprede min viden videre til andre.

– Seniormentor

At være seniormentor er en spændende udfordring og en god mulighed for at udvikle mig både fagligt og socialt

– Monique, seniormentor

Som mentor kan jeg hjælpe eleverne med at udvikle en bevidsthed om verdenen omkring dem og finde svar på deres spørgsmål, som de normalt ikke har adgang til.

– Seniormentor

Jeg lærte utroligt meget og udviklede min fralæringsevner ekstremt.

– Carl-Emil, seniormentor

Jeg har planer om at undervise i fremtiden, og vil enormt gerne både lære andre om ting jeg synes er spændende, og selv lære om hvordan man lærer fra sig.

– Kasper, seniormentor

Jeg fik smag for at undervise. Rejser snart til Tanzania som volontør og underviser i fag som engelsk, matematik og kemi.

– Seniormentor

Jeg synes at undervisning er virkelig interessant. Jeg vil gerne være lærer og synes at det er god forberedelse. Jeg elsker naturfag og vil gerne brede den kærlighed til andre.

– Rhona, seniormentor

Læs mentorportrætter

Rhona

“Videnskabsklubben lærte mig at undervise på børns præmisser”

Sophus

Sophus bygger vindmøller i sin fritid og drømmer om at blive ingeniør

Dona

Dona brugte sit frivillig-diplom til at søge om statsborgerskab

Kristen

At undervise hjalp Kristen med at forstå naturvidenskaben bedre

Gabriele

Gabriele: “Jeg håber, at jeg har inspireret børnene”

Mathilde

Mathilde vil gøre en forskel for nysgerrige børn

Se portrætvideoer om tidligere mentorer

Rhona

Mentor i primatologi og kemi

Dona

Mentor i geometri & algoritmer