Bliv seniormentor i Videnskabsklubben

Hvis du går i gymnasiet, kan du blive seniormentor i Videnskabsklubben.

Tilmelding for efteråret 2023 er nu åben og foregår via kontaktpersonen på gymnasiet.

Vær med til at styre undervisningen

Som seniormentor er du ansvarlig for at planlægge, styre og gennemføre forløbet i Videnskabsklubben sammen med de andre senior– og juniormentorer.

​Det betyder blandt andet, at du skal præsentere dagens emner og eksperimenter for de yngre elever, som går i Videnskabsklubben.

Du vil, inden forløbet starter, skulle deltage i en heldags workshop i enten København eller Aarhus, hvor du vil blive oplært som mentor, møde de andre seniormentorer, samt gennemgå de aktiviteter I skal igennem i løbet af de syv uger i efteråret, som Videnskabsklubben varer.

I de 7 uger er der Videnskabsklub én gang om ugen i halvanden time efter skole.

Læring og fede oplevelser

Som seniormentor i Videnskabsklubben bliver du frivillig mentor og rollemodel for en gruppe miniforskere (folkeskoleelever fra 4.-6 klasse) og juniormentorer (elever fra 7.-9. klasse).

Du er med til at inspirere og motivere dem gennem sociale og faglige aktiviteter fokuseret på naturvidenskabelige programmer, som Videnskabsklubben har lavet i samarbejde med nogle af Danmarks dygtigste forskere på deres felt. Du opnår kompetencer i læring, formidling og projektledelse, og du får oplevelsen af at være med til at gøre en reel forskel for andre.

Er du interesseret i at blive mentor – eller vil du bare gerne høre mere om mulighederne? Så skriv til os.

NB: Vær opmærksom på, at alle vores samarbejdsgymnasier har en Videnskabsklub-kontaktperson. Tilmeldingen som seniormentor foregår via denne kontaktperson.

Skriv til os, hvis du ikke ved, hvem kontaktpersonen på dit gymnasium er. Se her et kort og en liste over de gymnasier, vi samarbejder med.