Bliv seniormentor i Videnskabsklubben

Hvis du går i gymnasiet, kan du blive seniormentor i Videnskabsklubben.

Vær med til at styre undervisningen

Som seniormentor er du ansvarlig for at planlægge, styre og gennemføre forløbet i Videnskabsklubben sammen med de andre senior– og juniormentorer.

​Det betyder blandt andet, at du skal præsentere dagens emner og eksperimenter for de yngre elever, som går i Videnskabsklubben.

Du vil, inden forløbet starter, skulle deltage i en heldags workshop i Odense, hvor du vil blive oplært som mentor, møde de andre seniormentorer, samt gennemgå de aktiviteter I skal igennem i løbet af uge 43-49, hvor forløbene kører.

I de 7 uger er der Videnskabsklub én gang om ugen, og hver gang varer halvanden time.

Læring og fede oplevelser

Som seniormentor i Videnskabsklubben bliver du frivillig mentor og rollemodel for en gruppe miniforskere (folkeskoleelever fra 4.-6 klasse) og juniormentorer (elever fra 7.-10. klasse).

Du er med til at inspirere og motivere dem gennem sociale og faglige aktiviteter fokuseret på naturvidenskabelige programmer, som Videnskabsklubben har lavet i samarbejde med nogle af Danmarks dygtigste forskere på deres felt. Du opnår kompetencer i læring, formidling og projektledelse, og du får samtidig en virkelig sjov oplevelse, hvor du er med til at gøre en reel forskel for andre.

Er du interesseret i at blive mentor – eller vil du bare gerne høre mere om mulighederne? Skriv til os.

NB: Vær opmærksom på, at alle vores samarbejdsgymnasier har en Videnskabsklub-kontaktperson. Tilmeldingen foregår via denne person.

Skriv til os, hvis du ikke ved, hvem kontaktpersonen på dit gymnasium er.
Se her et kort og en liste over de gymnasier, vi samarbejder med.

Som mentor i Videnskabsklubben bliver du rollemodel for børn og er med til at inspirere dem til at forfølge deres interesse for naturvidenskab. Det gør stort indtryk. Hør selv i denne videohilsen fra en række miniforskere til deres mentorer. (Video: Luna Jacobsen)