WTF Science Club

Se sjove videoer med forsøg

WTF Science Club‘ er en YouTube-serie, som Videnskabsklubben startede i 2020 i samarbejde med youtuber Maria Jarjis og Dansk Industri.

​Maria Jarjis er kendt fra sin YouTube-kanal ‘WTF er det?’, hvor hun undersøger alverdens ting og deler sine resultater med sine mere end 60.000 abonnenter. Hun er vild med videnskab, og i den nye serie får hun og hendes følgere rig mulighed for at blive klogere på naturfag, når hun skal lave forsøg i selskab med Videnskabsklubbens mentorer.​

Du kan se videoerne her – og prøve forsøgene selv i Den Digitale Videnskabsklub.

WTF Science Club

Afsnit #1: DNA i hindbær

Juniormentor Silke viser Maria, hvordan man kan trække DNA ud af hindbær. Du kan selv prøve det her.

Afsnit #2: Vi fryser ting med flydende nitrogen og smadrer dem

Seniormentor Sascha og Maria Jarjis tester, hvad der sker, hvis man dypper ting i flydende nitrogen. Dette forsøg kan du desværre ikke lave derhjemme, men se videoen og prøv at gætte, hvad der sker med tingene, når de har været i flydende nitrogen.

Afsnit #3: Julekemi og pH-værdi

Seniormentor Nanna og Maria laver en pH-indikator af rødkålssaft for at teste, om julen er sur eller sød. Selvom det er et juleafsnit, kan du selv lave forsøget hele året her.

Afsnit #4: Farveløs taste challenge

Juniormentorerne Emilie og Filippa skal i dette afsnit fjerne farven fra sodavand. Lav selv forsøget her.

Afsnit #5: Vilde eksperimenter med ild!

I dette afsnit viser seniormentor Lin seje ildforsøg og -eksperimenter. Disse forsøg kan du desværre ikke lave derhjemme, men se videoen, hvis du er nysgerrig på, hvordan Maria Jarjis reagerer på at få sat ild til sig.

Hop tilbage til: Afsnit #1 | Afsnit #2 | Afsnit #3 | Afsnit #4