WTF Science Club

Se sjove videoer med forsøg

WTF Science Club‘ er en YouTube-serie, som Videnskabsklubben startede i 2020 i samarbejde med youtuber Maria Jarjis og Dansk Industri.

​Maria Jarjis er kendt fra sin YouTube-kanal ‘WTF er det?’, hvor hun undersøger alverdens ting og deler sine resultater med sine mere end 60.000 abonnenter. Hun er vild med videnskab, og i den nye serie får hun og hendes følgere rig mulighed for at blive klogere på naturfag, når hun skal lave forsøg i selskab med Videnskabsklubbens mentorer.​

Du kan se videoerne her – og prøve forsøgene selv i Den Digitale Videnskabsklub.

WTF Science Club

Afsnit #1: DNA i hindbær

Juniormentor Silke viser Maria, hvordan man kan trække DNA ud af hindbær. Du kan selv prøve det her.

Afsnit #2: Vi fryser ting med flydende nitrogen – og smadrer dem

Seniormentor Sascha og Maria Jarjis tester, hvad der sker, hvis man dypper ting i flydende nitrogen. Dette forsøg kan du desværre ikke lave derhjemme, men se videoen og prøv at gætte, hvad der sker med tingene, når de har været i flydende nitrogen.

Afsnit #3: Julekemi og pH-værdi

Seniormentor Nanna og Maria laver en pH-indikator af rødkålssaft for at teste, om julen er sur eller sød. Selvom det er et juleafsnit, kan du selv lave forsøget hele året her.

Afsnit #4: Farveløs taste challenge

Seniormentorerne Emilie og Filippa skal i dette afsnit fjerne farven fra sodavand. Lav selv forsøget her.

Afsnit #5: Vilde eksperimenter med ild!

I dette afsnit viser seniormentor Lin seje ildforsøg og -eksperimenter. Disse forsøg kan du desværre ikke lave derhjemme, men se videoen, hvis du er nysgerrig på, hvordan Maria Jarjis reagerer på at få sat ild til sig.

Afsnit #6: Elefanttandpasta-forsøg

I dette forsøg skal seniormentor Aja og Maria Jarjis lave elefanttandpasta! Du kan desværre ikke lave dette forsøg derhjemme, da der er tale om farlige kemikalier, men vi har til gengæld lavet en lidt nemmere og mindre farlig version til dig: Lav din egen minivulkan.

Afsnit #7: Vi bygger raketter!

I dette forsøg skal seniormentor Alexandra og Maria Jarjis bygge deres egne raketter! Du finder opskriften på at bygge din egen luftraket lige her.