Videnskabsklubben er en del af et projekt, som i løbet af sommerferien skal præsentere flygtningebørn og deres familier for naturvidenskabelige læringsoplevelser, lege, eksperimenter og socialt samvær.

Pige løfter ukrainsk flag i en skov

“Refugee in the Urban Outdoors” er et projekt, som er særligt målrettet flygtningebørn og deres familier. Det strækker sig over 4 uger i sommeren 2024.

Videnskabsklubben er i sommeren 2024 med i projektet “Refugee in the Urban Outdoors”, som i løbet af sommerferien skal give flygtningebørn og deres familier mulighed for at komme ud og skabe en masse fælles oplevelser og minder sammen i naturen.

Mange flygtninge oplever svære følelser såsom ensomhed og tab af socialt netværk og identitet, og derfor betyder det meget at kunne være del af et fællesskab – særligt i ferier, som for mange er forbundet med en ekstra grad af ensomhed.

“At være flygtning er på alle måder barskt, og nogle af de udfordringer, der gør det særligt svært, er følelser som ​​ensomhed, tab af socialt netværk og identitet og af ikke at passe ind. Ikke at høre til nogle steder. De følelser bør ingen børn gå med,” siger Rikke Schmidt Kjærgaard, som er direktør i Videnskabsklubben.

“Jeg var derfor ikke et øjeblik i tvivl, da jeg blev spurgt, om Videnskabsklubben ville være en del af dette projekt,” tilføjer hun.

LÆS OGSÅ: Mio vil vide noget om alt – i Videnskabsklubben fandt han ligesindede

Kærlighed til naturen og handlemuligheder

Refugee in the Urban Outdoors er et samarbejde med den landsdækkende forening Haver til Maver, samt med Trampolinhuset ved Asylcenter Avnstrup, hvor børnene bor. I spidsen for projektet står Cate Schultz, som er uddannet inden for “Human Development and Family Science”, samt psykologi og konflikthåndtering.

Læs mere om Cate Schultz her.

Læs mere om Trampolinhuset her.

Læs mere om Haver til Maver her.

Programmet for de 4 uger tager udgangspunkt i Videnskabsklubbens forløb om biodiversitet, som har fokus på den helt nære natur og det mylder af liv, som befinder sig alle steder omkring os.

Derudover er formålet med forløbet at give børn og unge en kærlighed til naturen og handlemuligheder for at øge biodiversiteten i deres eget nærmiljø.

Læs mere om Videnskabsklubbens biodiversitetsforløb her.