Presse

Kontakt

For presserelaterede henvendelser kontakt kommunikations- og PR-ansvarlig Charlotte Price Hoffmann.
Tlf.: 23 81 41 18
Mail: charlotte@videnskabsklubben.dk

Pressearkiv

Videnskabsklubben har været omtalt i medierne adskillige gange. Vi har samlet et stort arkiv med både artikler og video mv.

Se tidligere presseomtaler her

Pressepakke

Du kan hente en pakke med vores logo i forskellige formater, samt en pakke med udvalgte billeder fra Videnskabsklubben.

Logoer

Du er velkommen til at bruge Videnskabsklubbens logo, som kan hentes i form af en zip-fil herunder. Logoet må ikke redigeres eller manipuleres.

Download logopakken her

Pressefotos

Du er velkommen til at bruge nedenstående billeder fra Videnskabsklubben, i sammenhænge hvor Videnskabsklubben nævnes ved navn. Fotograf Lars Svankjær skal krediteres.

Download fotopakken her

Kontakt Charlotte Price Hoffmann ved tvivlstilfælde, øvrige spørgsmål, eller hvis du har brug for andre billeder eller logoformater.

Videnskabsklubben i medierne

5. marts: sn.dk

Videnskabsklub for familier trækker lokal omtale i Allerød, hvor der bliver afholdt arrangementer på Allerød bibliotek både lørdag 15. april og lørdag 5. maj.

Læs omtalen af arrangementerne på sn.dk i artiklen: “Leg forsker på biblioteket

Amalienborg

1. marts: Aktuel Naturvidenskab

Da Videnskabsklubben fik overrakt Amalienborgprisen i slutningen af 2022, var det med opbakning fra to miniforskere og mentorer, der modigt stillede sig på scenen for at vise et kemiforsøg for Dronning Margrethe.

Billedet af forsøgsopstillingen blev sammen med en fin omtale af arrangementet efterfølgende bragt i tidsskriftet Aktuel Naturvidenskab.

Læs artiklen her: “Når børn går til videnskab

21. februar: Dansk Kemi

Hvis man vil have børn og unge til at forfølge en naturvidenskabelig vej senere i livet, gælder det om at kickstarte interessen tidligt. Og det er netop, hvad der sker i Videnskabsklubben, skriver fagbladet Dansk Kemi i en artikel i deres seneste udgivelse.

Dansk Kemi er et medlemsblad for kemiingeniører i Ingeniørforeningen (IDA) og kemikere i Kemisk Forening. I artiklen om Videnskabsklubben har de blandt andet interviewet professor Thomas Just Sørensen, som har været med til at udvikle klubbens seneste forløb om kemi.

Læs den fornemme omtale, som også trak en forside på bladet, her: “Videnskabsklubben kickstarter kemiinteressen

Morten Meldal kemi miniforsker

3. februar: Skolemonitor

Fredag 3. februar blev det i forbindelse med Videnskabsklubbens store nytårstaffel afsløret, at Novo Nordisk Fonden har valgt at forlænge sin bevilling til vores videre arbejde med 30 millioner kroner.

Det førte blandt andet til denne omtale i Skolemonitor.

3. februar: Videnskab.dk

Novo Nordisk Fondens store millionbevilling til Videnskabsklubbens videre arbejde blev noteret i flere medier.

Det gjaldt blandt andet Videnskab.dk, som bragte artiklen “Novo Nordisk Fonden støtter Videnskabsklubben med 30 millioner de næste fem år“.

1. februar: Skolemonitor

Den eksisterende naturvidenskabsstrategi blev offentliggjort i en anden politisk virkelighed, og der er hårdt brug for en ny, fælles retning for at skaffe de naturvidenskabelige og teknologiske kompetencer, som vores samfund har så meget brug for.

Sådan lød budskabet fra Videnskabsklubben, Astra, LIFE Fonden og Naturvidenskabernes Hus i et åbent brev til børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye. Brevet blev bragt i Politikens nichemedie Skolemonitor.

Læs hele indlægget her: Debat: Kære Mattias Tesfaye, giv os en ny naturvidenskabsstrategi

24. januar: Kanal Østjylland

I 2023 skruer Videnskabsklubben yderligere op for konceptet “Videnskabsklub for familier”, som kørte med stor succes i 6 byer i 2022.

I den forbindelse gav direktør Rikke Schmidt Kjærgaard et længere interview til Kanal Østjylland, hvor hun og intervieweren kom vidt omkring – såvel familieklubber i Jylland, som Rikkes egen historie og motivation for at starte Videnskabsklubben.

Se hele indslaget på YouTube her.

24. januar: mitallerød.dk

“Alle deltagere skal prøve at være forskere, og dagen kommer først og fremmest til at gå med sjove aktiviteter og øvelser,” skriver mitallerød.dk om den familieklub, som finder sted på Allerød Bibliotek 5. maj 2023. Det er første gang, at initiativet “Videnskabsklub for familier” kommer til Allerød.

Læs mitallerød.dk’s artikel her: “Videnskabsklub for familier: Mikrobiologi

Rikke Schmidt Kjærgaard

24. januar: Skolemonitor (Politiken)

I folkeskolen anno 2023 bliver de fagligt nysgerrige børn ikke imødekommet tilstrækkeligt, og de søger i stedet mod andre fællesskaber, der kan give dem det, de mangler, skrev Videnskabsklubbens direktør i et debatindlæg i Politikens nichemedie Skolemonitor.

Indlægget var en reaktion på et debatindlæg fra dagen før, hvor næstformanden for brancheorganisationen Blik & Rør Ungdom skrev, at folkeskolen ikke var for alle.

Læs artiklen “Debat: Folkeskolen anno 2023 dræber børnenes nysgerrighed“.

(Foto: Lars Svankjær)

23. januar: Børneavisen

10-årige Bjørn blev interviewet til Børneavisen, som udgives af JP/Politikens Hus, om den dag han var med inde at besøge Dronningen og vise et af de kemiforsøg, som han har lært at lave i Videnskabsklubben.

Bjørn fortæller også i interviewet, hvor meget han elsker kemi.

Det kræver abonnement til Børneavisen at læse artiklen.

(Foto: Lars Svankjær)

Amalienborgprisen

11. december: 21Søndag

Der var flere kameraer fra DR tilstede, da den danske Nobelprismodtager Morten Meldal besøgte Videnskabsklubben på Vibenshus Gymnasium.

Ud over indslaget i TV Avisen 23. november, blev nogle af optagelserne også brugt til et fint indslag i 21Søndag.

Her forklarer Morten Meldal for eksempel, hvordan klikkemi fungerer ved hjælp af to papfigurer og nogle magneter til en flok meget nysgerrige og interesserede miniforskere.

Indslaget starter efter ca. 22 minutter og 27 sekunder.

Videnskabsklubben modtager Amalienborgprisen

13. december fik Videnskabsklubbens direktør Rikke Schmidt Kjærgaard overrakt Amalienborgprisen og -medaljen af Hendes Majestæt Dronning Margrethe.

Det blev noteret i flere medier, blandt andet i papirudgaven af Politiken, samt:

Altinget: “Videnskabsklubben modtager sjælden pris af Kongehuset
Skolemonitor: “Dronningen hædrer Videnskabsklubben for arbejdet med at formidle naturvidenskab til børn og unge
Videnskab.dk: “Videnskabsklubben hædres med fornem pris af Dronning Margrethe
Billed-Bladet: “Dronningen har aldrig set noget lignende på Amalienborg! Margrethe imponeret af herligt juleeksperiment

(Foto: Lars Svankjær)

Amalienborg
Morten Meldal VK

8. december: Videnskab.dk

I forbindelse med Nobelprismodtager Morten Meldals tur til Stockholm for at få overrakt selve Nobelprisen 8. december 2022, bragte onlinemediet Videnskab.dk en fin lille video, hvor Meldal forklarer klikkemi til en gruppe miniforskere i Videnskabsklubben.

Se videoen lidt nede i denne artikel på Videnskab.dk.

(Foto: Lars Svankjær)

2. december: Østerbro LIV

Nobelprismodtager Morten Meldals besøg i Videnskabsklubben blev også registreret i mediet Østerbro LIV.

Læs artiklen “Nobelpristager underviser elever i 4. klasse

2. december: Sn.dk, Gentofte

En række borgmestre har i efteråret 2022 været ude at besøge Videnskabsklubber rundt om i landet. En af dem var Gentoftes borgmester Michael Fenger, som besøgte Videnskabsklubben i mikrobiologi på Gl. Hellerup Gymnasium, hvilket fandt vej til spalterne i lokalavisen.

Læs artiklen “Børn og unge i Gentofte nørder mikrobiologi efter skole

Meldal UltraNyt

1. december: UltraNyt, DR

Professor Morten Meldals besøg i Videnskabsklubben fandt også vej til UltraNyt, hvor miniforskerne Maja og Alba fortalte, hvordan det er at gå til kemi i videnskab, og hvordan det var at møde en Nobelprismodtager.

Indslaget starter ca. 05:15.

29. november: Skolemonitor (Politiken)

Nichemediet Skolemonitor, som er en del af Politikens Hus, var også på besøg, da Morten Meldal besøgte Vibenshus Gymnasium.

Det kom der denne fine reportage ud af.

Artiklen er desværre bag betalingsmur, men kort fortalt bruger Morten Meldal endnu engang sin taletid til at fremhæve vigtigheden af at få naturvidenskab tidligt ind i børns liv og gøre dem fortrolige med stoffet for på den måde at øge chancen for, at de vælger den naturvidenskabelige vej senere i livet.

(Foto: Lars Svankjær)

Morten Meldal i VK
Morten Meldal i VK

23. november: TV Avisen

Miniforskere og mentorer på kemiholdet på Vibenshus Gymnasium fik fint besøg, da Nobelprismodtageren Morten Meldal onsdag 23. november lagde vejen forbi.

Det samme gjorde TV Avisen, og det kom der et fint indslag i VM-pausen mellem Belgien og Canada ud af.

Se indslaget her (fra 6:30).

16. november: Roskilde Avis

Borgmesterens besøg i Videnskabsklubben på Roskilde Katedralskole fik også opmærksomhed i Roskilde Avis, der ligeledes bragte en omtale af besøget. Skolechef Søren Kokholm var også med på dagen og udviste stor begejstring for Videnskabsklubbens koncept.

Læs artiklen “Videnskabsklubben: Nysgerrige børn på jagt efter visne blade

8. november: Dagbladet Roskilde

Tirsdag 8. november var Roskildes borgmester Thomas Breddam på besøg i Videnskabsklubben på Roskilde Katedralskole, og det samme var Dagbladet Roskilde, som i den forbindelse skrev en fin reportage fra dagen.

Læs artiklen “Børn på venteliste for at gå til videnskab

Foto: Lars Svankjær

Biodiversitet

25. oktober: P4 Østjylland

To mentorer og to miniforskere blev interviewet live til radioen, da P4 Østjylland var på besøg hos Videnskabsklubben på Grenaa Gymnasium, som for første gang i år er med i klubben.

Udsendelsen er ikke længere tilgængelig.

26. oktober: P4 Midt&Vest

En journalist fra P4 var på besøg, da mikrobeholdet på Teknisk Gymnasium i Thisted mødtes første gang. En miniforsker og en mentor blev interviewet og fortalte blandt andet, hvorfor det er så fedt at have adgang til et fællesskab, hvor det er okay at være nørdet – sammen.

Udsendelsen er ikke længere tilgængelig.

24. oktober: Videnskabsklubbens forløb starter

I uge 43 åbnede Videnskabsklubbens 66 hold i hele landet. Det kom der flere omtaler i lokale medier ud af, blandt andet:

Sn.dk, Hillerød: “Naturvidenskab som fritidstilbud: Skolebørn bliver klogere og styrker trivslen
Sn.dk, Lyngby-Taarbæk: “Gratis tilbud skal give mere trivsel og viden til lokale børn
Sn.dk, Gentofte: “Fritidstilbud giver børn mere viden og flere venner
Sn.dk, Holbæk: “Nogle gange er børnene klogere end os
Aalborg.nu: “Nu kan dit barn gå til videnskab i fritiden – helt gratis
Ugeavisen Svendborg: “Gratis tilbud til børn: Videnskabsklub slår dørene op”

Læringsforskning

13. oktober: Forskerforum

I en flot artikel bringer Forskerforum blandt andet et interview med professor Thomas Just Sørensen fra Kemisk Institut på Københavns Universitet, som står bag Videnskabsklubbens nyeste forløb om kemi.

Forskerforum er et journalistisk skrevet og redigeret fagblad målrettet forskere og ph.d.-studerende, og artiklen “Topforskere skaber STEM-begejstring hos skolebørn” blev både bragt i den fysiske og digitale version af bladet.

Foto: Lars Svankjær

Mere populært end nogensinde at gå til videnskab

9. oktober: Valdemar hos Videnskab.dk

9-årige Valdemar er miniforsker i Videnskabsklubben, og i seneste udgave af “Spørg Videnskaben” på onlinemediet Videnskab.dk fik han lov at stille spørgsmålet “Hvad består Jordens ældste mineral af?”

Læs artiklen her.

8. september: Færchfonden

De kommende år støtter Færchfonden videnskabsklubber i Thisted og Holstebro, og fonden har i den forbindelse skrevet en fin nyhed om tilmeldingen i de nordvestjyske byer.

I år kan børn i Thisted gå til mikrobiologi, mens børn i Holstebro i år får chancen for at lege med natur og biodiversitet i nærmiljøet.

Læs “Surdej og kriblekrableliv: Børn i Thisted og Holstebro er vilde med Videnskabsklubben”

Foto: Lars Svankjær

Tilmelding for miniforskere åbner

6. september: Videnskabsklubben i Grenaa

Lokalbladet Vores-Grenaa bragte nyheden om, at Videnskabsklubbens tilbud i år også kommer til Grenaas børn og unge, så de i deres fritid kan kigge på kranier og lære om aber og evolution.

Læs artiklen her

31. august: Videnskabsklubben i Vollsmose

Vollsmose-Avisen bragte en flot artikel om behovet for flere uddannede med STEM-kompetencer, samt om Videnskabsklubbens mission om at nære børns videnskabelige nysgerrighed.

Læs artiklen her

Anja C Andersen

29. august: Bestyrelsesformanden i medierne

Nyheden om, at professor i astrofysik Anja C. Andersens tiltrådte som bestyrelsesformand i Videnskabsklubben, blev bragt 29. august 2022 på Videnskab.dk og i Altinget. Begge artikler nævner Anja C. Andersens i forvejen store engagement i formidling til børn og unge som et godt match til Videnskabsklubbens mission.

Læs artiklen fra Videnskab.dk her
Læs artiklen fra Altinget her

Foto: Claus Boesen

21. august: Videnskabsklubbens tilmelding åbner

Søndag 21. august åbnede Videnskabsklubben for tilmeldingen til efterårets forløb i hele landet, og det kom der flere omtaler i lokalaviserne ud af, blandt andet:

Ugeavisen Esbjerg: “Nu kan byens børn også gå til naturvidenskab
Sn.dk, Høje-Taastrup: “Nørdet fritidstilbud på vej
Himmerland ligeher.nu: “Skal dit barn have en nørdet fritid i Hobro?
Lokalavisen Norddjurs: “Verdens mest nørdede fritidsaktivitet kommer til Grenaa
Jyske Vestkysten: “Gå til videnskab i fritiden på Statsskolen
By&Land: “Nørdet klub åbner i Holbæk
Erhvervsnytherning.dk: “Miniforskere søges
Herning Folkeblad, Lolland Falsters Folketidende m.fl. (på print) og Radio Djursland (link ikke tilgængeligt).

Foto: Lars Svankjær

Miniforsker Vibenshus

21. august: P4 Trekanten

Videnskabsklubbens direktør Rikke Schmidt Kjærgaard og tidligere seniormentor Malou blev interviewet til P4 Weekend i anledning af, at Videnskabsklubbens tilmelding åbnede søndag 21. august.

Hør hele udsendelsen her.

P4 Trekanten dækker byerne Fredericia og Vejle, som har været med i Videnskabsklubben i flere år.

21. august: P4 Syd og Esbjerg

Videnskabsklubbens direktør Rikke Schmidt Kjærgaard og tidligere seniormentor Sarah blev interviewet til P4 Weekend i anledning af, at Videnskabsklubbens tilmelding åbnede søndag 21. august.

Hør hele udsendelsen her.

P4 Syd dækker Sønderborg, som er med i Videnskabsklubben for anden gang i år, og Esbjerg som er med for første gang.

Anja C. Andersen og Rikke Schmidt Kjærgaard

10. august: Debatindlæg i Dagbladet Information

Vi taber alt for mange børns naturlige nysgerrighed og begejstring for naturfagene på gulvet. Men det er ikke kun skolens “skyld”.

Løsningen ligger blandt andet i at afsætte midler på finansloven til fritidsaktiviteter, som kan fastholde og supplere skolens indsats, skriver Videnskabsklubbens direktør Rikke Schmidt Kjærgaard sammen med astrofysiker og professor Anja C. Andersen i dette debatindlæg, som blev bragt i Dagbladet Information 10. august 2022.

Læs debatindlægget her.

Foto: Katrine Philp / Niels Bohr Institutet, KU

9. august: Podcast om videnskab i fritiden

Videnskabsklubbens direktør Rikke Schmidt Kjærgaard medvirkede sammen med Bolette Møller Jensen fra Matematikcenter og Ole Laursen fra Villumfonden i tredje episode af podcasten “Fyrtårnet”, som udgives af Teknologipagten.

I podcasten diskuterede de tre blandt andet, hvordan frivillige og fritid kan være med til at skabe et trygt rum og læringsmiljø for børn og unge, og hvordan det kan smitte positivt af på deres interesse for naturfagene og matematik.

Hør podcasten her eller læs Videnskabsklubbens egen omtale af podcasten her.

20. august: Videnskabsklub for familier i Viborg

Flere lokalmedier i Viborg lavede små omtaler af Videnskabsklubbens familieklubber i forbindelse med, at initiativet første gang kom til Viborg lørdag 20. august 2022.

Viborg NYT: “Kom tættere på abernes spændende verden: Videnskabsklubben kommer til Viborg
Viborg Netavis: “Bliv forsker for en dag på hovedbiblioteket i Viborg
Det sker i Viborg: “Primatologiworkshop for børnefamilier

Foto: Lars Svankjær

Familieklub primatologi Islands Brygge

Miniforskere får besvaret spørgsmål hos Videnskab.dk

De to miniforskere Vera og Marie fik mulighed for at stille spørgsmål til rigtige forskere i et par artikler, som blev udgivet hos nyhedsmediet Videnskab.dk.

“9-årige Marie: Er det egentlig dyrplageri at have aber i zoo og fugle i bur?” (3. juli 2022)
“11-årige Vera: Er der flere universer end dette?” (18. juli 2022)

28. juni 2022

Den videnskabelige børneavis ‘Techie’ bragte en fin artikel om Videnskabsklub for familier sammen med en sjov quiz med mikroskopbilleder fra Videnskabsklubbens TikTok.

Techie er en avis med fokus på teknologi og naturvidenskab, som er målrettet skolebørn fra 4. til 6. klasse. Læs artiklen i Techie her.

Familieklubben blev også omtalt i Nyhedsmagasinet Ingeniøren. Læs deres artikel her.

(Screendump fra Techies forside)

Familieklub Jeppe Carlsen
Rikke profil Katrine Philp

26. juni 2022

Både direktør for Videnskabsklubben Rikke Schmidt Kjærgaard og seniormentorer Emilie og Filippa var i P4 weekend og fortælle om Videnskabsklubbens familieklubber.

I programmet fortæller Rikke Schmidt Kjærgaard, hvorfor det er vigtigt at nære børns naturvidenskabelige interesse, så den ikke forsvinder, når de kommer op i de større klasser.

Vi hører også mentorer Emilie og Filippa fortælle, hvordan det er at undervise i familieklubberne, og hvorfor det er fedt som ungt menneske at få lov at beskæftige sig med naturvidenskab i fritiden.

Hør udsendelsen her (fra ca. 01:12:00 og igen 01:32:00)

Foto: Privatfoto

4. juni 2022

I anledning af familieklub i Aalborg var to af Videnskabsklubbens seje seniormentorer i studiet hos P4 for at fortælle om det nye initiativ samt om det at være mentor i Videnskabsklubben.

Lyt til indslaget her (fra ca. 02:32:00 til 02:37:00)

Foto: Jeppe Carlsen

Familieklub Jeppe Carlsen
Rikke profil Katrine Philp

24. maj 2022

I et debatindlæg i Journalisten kommenterede Videnskabsklubbens direktør Rikke Schmidt Kjærgaard på DR-programmet “Ellen imellem”, som hun blandt andet kritiserer for at svigte DRs ansvar for at klæde de unge ordentligt på til skelne mellem solid viden og fake news. I første program medvirker professor Anja C. Andersen, som tidligere har siddet i Videnskabsklubbens bestyrelse.

Læs artiklen her: “Debat: Ellen imellem er ikke satire – det er allerhøjst tragikomisk

Foto: Katrine Philp

23. maj 2022

Altinget bragte en nyhed om Videnskabsklubbens nye bestyrelsesmedlemmer, tidligere videnskabelig direktør i Zoo, Bengt Holst, samt folketingsmedlem for Radikale Venstre, Stinus Lindgreen.

Læs artiklen her: “Tidligere Zoo-direktør og MF valgt ind i Videnskabsklubbens bestyrelse

16. maj 2022

Familieklubber i Aalborg fik omtale i netavisen Aalborg.nu, hvor forældre kunne læse, at de nu kunne gå til videnskab med deres børn og lære om for eksempel biodiversitet og artsbestemmelse af dyr og planter.

Læs artiklen her: “Nu kan du gå til videnskab sammen med dine børn”

Foto: Jeppe Carlsen

Familieklub Jeppe Carlsen
Familieklub mor og datter

11. maj 2022

Familieklubber i Odense blev omtalt i Ugeavisen Odense, mens der stadig var ledige pladser til arrangementerne.

Læs artiklen her: “Nu kan børn og forældre i Odense gå til videnskab sammen” (side 28)

Foto: Videnskabsklubben

30. april 2022

Videnskabsklubben var i Politiken i et debatindlæg, hvor direktør for Videnskabsklubben Rikke Schmidt Kjærgaard og Folketingsmedlem for Radikale Venstre Stinus Lindgreen slog et slag for vigtigheden af, at naturfagene kommer ind i dagligdagen.

Læs debatindlægget her (artiklen er bag betalingsmur): “Alt for mange børn oplever, at naturvidenskaben er lukket land”

Foto: Lars Svankjær

Presse 5. november 2020 - Elbobladet
TV2 Lorry familieklub Kbh

23. april 2022

TV2 Lorry var med til familieklub i København i Videnskabernes Selskab, da børn og forældre gik til mikrobiologi en eftermiddag. Her fik de lov at se med, når familierne var forskerhold sammen og blandt andet undersøgte, hvordan man kan puste balloner op ved hjælp at sukker og gær.

Se udsendelsen her: “TV2 Lorry – nyhedsudsendelse 18:30”

Foto: Screendump fra TV2 Lorry

22. april 2022

Familieklubberne i Århus og København var en del af Forskningens Døgn 2022, som er Danmarks største videnskabsfestival. På Videnskab.dk kan du læse omtalen af aktiviteterne i familieklubberne.

Læs artiklen her: “Forskningens Døgn 2022: Oplev alt fra en horror-labyrint til nuttede dyr og en LEGO Masters-byggekonkurrence”

Foto: Lars Svankjær

Presse 5. november 2020 - Elbobladet
Presse 5. november 2020 - Elbobladet

21. marts 2022

Da familieklubber åbnede for første gang i Århus og København, fik familieklubben i Gellerup opmærksomhed i følgende artikler:

“Nu kan familier gå til naturvidenskab sammen” (Gellerup.nu)
“Nu kan familier i Brabrand gå til naturvidenskab sammen” (Vores Brabrand)

Foto: Lars Svankjær

9. december 2021

P1-programmet ’Vildt Naturligt’ lavede interview med professor Signe Normand, som har udviklet Videnskabsklubbens biodiversitetsforløb. Her fortæller hun blandt andet, hvad forløbet byder på af sjove aktiviteter for miniforskerne, såsom kortspil om arters opståen og udforskning af biodiversiteten i nærområdet, men også om behovet for et initiativ som Videnskabsklubben.

Hør udsendelsen i Vildt Naturligt på P1 her: ”Lad os satse på de unge”

Foto: Dr.dk – P1 Vildt Naturligt

Presse 5. november 2020 - Elbobladet

3. november 2021

TV Midtvest besøgte primatologiholdet i Holstebro, hvor de fik lov at se miniforskerne lægge puslespil, studere kranier og skrælle bananer uden brug af tommelfingre.

Se klippet og læs artiklen her: ”Skifter fodboldstøvlerne ud med kranier: Elever i 4. klasse går til videnskab efter skoletid”

Foto: Screendump fra TV Midtvest

Presse 5. november 2020 - Elbobladet
Presse 5. november 2020 - Elbobladet

29. oktober 2021

TV2 Nord besøgte primatologiholdet i Hobro, hvor miniforskere Marius og Johannes fortæller om at gå til Videnskab og lære om menneskeaber og evolution.

Læs artiklen her: ”10-årige Johannes og Marius går til videnskab i deres fritid”

På billedet ses miniforskerne Marius og Johannes.
Foto: Louise Gram Søndergaard / TV2 Nord

27. oktober 2021

Lolland-Falsters Folketidende besøgte mikrobiologiholdet i Nakskov, da de lavede forsøg med gær, sukker og balloner.  Det er første år, Videnskabsklubben var i Nakskov.

Læs artiklen her: “Børn lærte om mikrober i nystartet videnskabsklub”

28. oktober 2021

Viborg Stifts folkeblad kiggede med, da matematik og datalogi-holdet på Viborg Gymnasium og HF spillede matematikspil, der går ud på at redde jorden fra katastrofer.

Læs artiklen her: “Skoleelever gør klar til at redde Jorden fra at gå under”

(Artiklen er bag betalingsmur)

24. oktober 2021

P4 København interviewede søndag morgen Videnskabsklubbens direktør, Rikke Schmidt Kjærgaard. Her fortalte hun om tankerne bag konceptet, og om hvad der sker, når unge gymnasieelever underviser børn i 4.-6. klasse i naturvidenskab.

Indslaget er desværre ikke længere tilgængeligt online.

Presse 5. november 2020 - Elbobladet

Andre omtaler af familieklubberne 2021

Århus Lokalavis: ”Børn går til Videnskab med deres forældre”

Folkeskolen.dk – fagblad for undervisere: ”Nu kan børn gå i videnskabsklub med mor og far”

Foto: Lars Svankjær

24. juni 2021

Ultra Nyt besøgte familieklubberne på Naturhistorisk Museum i Århus, hvor miniforskerne Alma og Sofia var i fuld gang med at lære om primater.

I familieklubberne kan børn og voksne gå til videnskab sammen og fordybe sig i spændende eksperimenter udarbejdet af forskere og professionelle videnskabsformidlere.

Du kan se indslaget i Ultra Nyt her (starter 5:15 minutter inde i programmet).

På billedet ses miniforskerne Alma og Sofia. Foto: Screendump af Ultra Nyt.

Presse 3. november 2020 - Roskilde Avis
Presse 5. november 2020 - Elbobladet

5. november 2020

Elbobladet besøgte primatologiholdet på Fredericia Gymnasium, og det er der kommet tre små artikler ud af.

Læs om miniforskernes oplevelse med at blive klogere på primater og få nye venner

Læs interviewet med seniormentor Nicklas, som er glad for at få erfaring med at lære fra sig

Læs hvorfor rektor synes, at Videnskabsklubben er ren “win-win”

På billedet ses miniforskerne Clara og Julie. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind.

3. november 2020

Roskilde Avis kiggede forbi HTX Roskilde, hvor miniforskerne var i fuld gang med at teste varmeoverførsel med forskellige stoffer.

Materialefysik er udviklet af forskere fra RUC og kører for første gang i år.

Du kan læse reportagen og se billedserien fra besøget her

Foto: Thomas Skov.

Presse 3. november 2020 - Roskilde Avis

1. november 2020

Fyens Stiftstidende fik lov at kigge miniforskerne på Middelfart Gymnasium over skulderen, mens de eksperimenterede med mikrober i surdej. Det er første år, at Videnskabsklubben er i Middelfart.

Læs artiklen “Gymnasieelever underviser børn i Videnskabsklubben: – De synes, det er mega fedt, at vi er unge” her

(Artiklen er bag betalingsmur)

28. oktober 2020

Viborg Stifts Folkeblad besøgte mikrobeholdet på Viborg Gymnasium, hvor Videnskabsklubben er for første gang.

Du kan læse om miniforskerne og mentorerne på holdet i artiklen: “Miniforskere undervises af gymnasieelever: – De er sjovere end vores normale lærere”

(Artiklen er bag betalingsmur)

23. oktober 2020

Frederiksborg Amts Avis var med på sidelinjen, da Videnskabsklubben havde sin debut i Hillerød med det helt nye forløb om materialefysik.

Du kan læse artiklen og se billedserien fra besøget her

21. oktober 2020

TV Midtvest besøgte mikrobeholdet på Viborg Gymnasium, hvor miniforsker Isak bl.a. fortælle om, hvorfor han går til videnskab, selvom det ikke er en sport, han normalt ville vælge.

Læs også artiklen om besøget her: “Velkommen i Videnskabsklubben: Børn bruger fritiden på eksperimenter”

Presse - 15. september 2020 - Børneavisen

15. september 2020

Børneavisen har lavet et interview med mentoren Silke, som er med i første afsnit af WTF Science Club, som er et samarbejde mellem Videnskabsklubben, Dansk Industri og youtuberen Maria Jarjis.

Silke vil gerne inspirere andre børn og unge til at arbejde med videnskab og teknologi. Især pigerne: “Når man kigger på store naturvidenskabelige navne som Albert Einstein og Niels Bohr, kan det være svært at se sig selv i den verden som pige. For de er jo mænd,” siger Silke.

Foto: Børneavisen.

1. september 2020

DM Akademikerbladet har interviewet projektleder Katrine Hassenkam Zoref om Videnskabsklubben.

Katrine fortæller om den store interesse for at gå til videnskab i fritiden, og hvordan vi håber på at nå endnu bredere ud til børn og unge i hele landet.

Læs artiklen her: Det skal være lige så sejt at gå til videnskab som til fodbold

Foto: Parisa Rahimi.

Læringsforskning

27. juli 2020

Teknologipagten har lavet en video om Videnskabsklubben fra deres besøg til afslutningskonferencen på Virum Gymnasium i 2019.

Hør både stifter Rikke Schmidt Kjærgaard, bestyrelsesmedlem Peter Lund Madsen, en seniormentor, en miniforsker og mange flere fortælle om Videnskabsklubben.

14. november 2019

Videnskab.dk besøgte Vibenshus Gymnasium, som er blandt de første, der afprøver Videnskabsklubbens nyeste forløb om biodiversitet.

Det kom der denne fine video ud af. Læs også den flotte artikel, hvor en forsker bl.a. udtaler, at folkeskolen burde gøre som Videnskabsklubben.

Presse 1. november 2019 - Weekendavisen

1. november 2019

Weekendavisen besøgte mikrobeholdet på Frederiksberg Gymnasium og mødte blandt andet 11-årige Alfred Sebro.​

“Det er sjovt at lære noget, man ikke ved så meget om i forvejen. Man finder ud af, hvordan ting hænger sammen, og hvordan de fungerer. Man bliver bare klogere, og det er virkelig fedt,” siger Alfred i denne skønne reportage.

28. oktober 2019

TV Syd var på besøg hos Videnskabsklubben i 5. klasse på Fredericia Gymnasium, hvor blandt andet miniforsker Konrad Almfort lærer om mikrober.

Se klippet fra TV Syd her eller læs nyheden her

Go morgen DK

23. oktober 2019

Miniforskerne Magnus og Victoria var sammen med seniormentor Laura og Katrine fra Videnskabsklubben i studiet hos Go’ Morgen Danmark for at fortælle, hvorfor det er så fedt at gå til videnskab i sin fritid. Klippet er desværre ikke længere tilgængeligt online.

23. oktober 2019

DR Ultra besøgte Videnskabsklubben i Aarhus på Marselisborg Gymnasium og bragte derefter et fint indslag om det nye biodiversitets-forløb i UltraNyt.

Presse 2019

Øvrige omtaler af efterårets forløb i 2019

“Så vidt vi ved” – radioindslag på P1 fra Aalborghus Gymnasiums primathold (fra 29 min.).

Indslag i P1 Morgen fra Aalborghus Gymnasium. Ikke længere tilgængeligt online.

P4 Østjylland på besøg hos Randers Statsskole og deres lille hold af biodiversitetsforskere. Ikke længere tilgængeligt online.

P4 Trekanten slog vejen forbi Fredericia Gymnasium, mens der blev studeret mikrober. Ikke længere tilgængeligt online.

TV Lillebælt besøgte primatologerne på Rødkilde Gymnasium i Vejle. Ikke længere tilgængeligt online.

Se desuden:
Folkeskolen.dk, Fredericia AVISEN, Vejle Amts Folkeblad, Ugeavisen Vejle, Villabyerne, Midthimmerlands Folkeblad, Sjællandske Medier, Ugeavisen Odense, Uge-Bladet Skanderborg (ikke længere tilgængelig), Business Insights Randers Onsdag, Fredericia Dagblad, magasinet FUTURE, Elbobladet, Christianshavneren og Det Grønne Område (ikke længere tilgængelig).

Presse 9. august 2019 - Randers

9. august 2019

Videnskabsklubben har i flere år haft et særdeles succesfuldt samarbejde med Science Camp Randers, som er en camp for elever i 4.-9. klasse, der gerne vil udvikle deres evner inden for naturvidenskab.

I år fejrer campen 10 års jubilæum, og jubilæet fejres med en udvidelse af samarbejdet med Videnskabsklubben.

Artikler bragt hos Randers Amtsavis, på Randers.dk og Din Avis, en gratis, husstandsomdelt avis i Randers.

9. januar 2019

Videnskabsklubben får de næste fem år støtte fra Novo Nordisk Fonden til uddannelse og formidling inden for naturvidenskab: “Naturvidenskabelige projekter skal skabe læring og begejstring hos børn og unge”

7. januar 2019

Folkeskolen.dk fremhæver Videnskabsklubben som et af de initiativer, der har fået støtte fra Novo Nordisk Fonden til børn og unges naturvidenskabelige uddannelse: “19 naturvidenskabelige projekter får støtte”

21. november 2018

Randers Amtsavis fik lov til at kigge Videnskabsklubben på Randers Statsskole over skulderen, da de havde Jordens mindste organismer under mikroskopet.

Læs reportagen her: “Yoghurt og ost under mikroskopet”

13. november 2018

Folkeskolen.dk var med, da mini-primatologerne på Hummeltofteskolen udforskede DNA og genetisk variation i Videnskabsklubben.

Læs artiklen her: “Elever lærer om primater og DNA i deres fritid”

10. november 2018

To af Videnskabsklubbens mentorer og to miniforskere besøgte Go’ Morgen Danmark for at vise et forsøg fra “Mikrobernes Verden” og fortælle om deres oplevelser med at gå i Videnskabsklub.

Indslaget er desværre ikke længere tilgængeligt online.

28. august 2018

Videnskabsklubben tilbyder hold i Randers i samarbejde med Science Camp Randers.

Det har Randers Amtsavis skrevet en nyhed om: “Randers-børn 4. – 5.-klasse får lov at snuse til forskerlivet”

17. februar 2018

Videnskabsklubben på Trongårdsskolen i efteråret 2017 var de første til at afprøve det helt nye program, Mikrobernes Verden.

Videnskab.dk kom på besøg og bragte efterfølgende denne skønne reportage: “Gå til videnskab: Nyt fritidstilbud for skolebørn”

December 2017

Videnskabsklubben kørte i efteråret på 9 folkeskoler i Gentofte Kommune. Lokalbladet Gentofte Lige Nu besøgte Videnskabsklubben på Tjørnegårdsskolen.

Læs artiklen her: “Nysgerrige børn i videnskabsklub”

Presse december 2017 - Gentofte Lige Nu