Bliv juniormentor i Videnskabsklubben

Hvis du går i 7.-10. klasse, kan du blive juniormentor og hjælpe børn med at lære om naturvidenskab.

En fed oplevelse med naturvidenskab

Kan du godt lide at hjælpe andre? Er du nysgerrig af natur, og elsker du at undersøge verden omkring dig, for eksempel igennem fysik, kemi eller biologi? Har du lyst til at dele den interesse med andre? Så skal du melde dig som juniormentor!

I Videnskabsklubben går børn i 4.-6. klasse til videnskab i deres fritid – vi kalder dem miniforskere – og som juniormentor er du med til at hjælpe dem med forskellige forsøg, aktiviteter og gruppearbejde. Du hjælper med at forklare dagens opgaver for miniforskerne, og du svarer på spørgsmål, når de er i tvivl om noget.

Du er med andre ord afgørende for, at de får en god oplevelse i Videnskabsklubben!

Alle børnene har meldt sig til Videnskabsklubben, fordi de – ligesom du – er nysgerrige og har lyst til at dyrke deres interesse for naturvidenskab, og du vil derfor opleve et helt unikt fællesskab og sammenhold, når du bliver en del af Videnskabsklubben.

Samtidig lærer du selv en masse, når du skal give viden videre til andre og lære fra dig. Læs mere i denne artikel.

Hvad skal man som juniormentor?

Som juniormentor får du en helt unik oplevelse med andre børn og unge, der deler din interesse for naturvidenskab, og som alle har valgt at være der frivilligt. Du får også mere selvtillid til at formidle og præsentere foran andre. Til gengæld skal du:

– Kunne komme til alle 7 undervisningsgange. Hver gang varer halvanden time, og du skal møde op i god tid og være med til at gøre klar, inden børnene kommer.

– Være med til at forberede og planlægge undervisningen sammen med 3-4 gymnasieelever/seniormentorer. Gymnasieeleverne står med det endelige ansvar for dagen.

– Kunne være med til et forberedelsesmøde i uge 41 og løbende kommunikere og fordele opgaver med de andre junior- og seniormentorer.

Holdene ligger altid i efteråret i uge 43 til 49 og bliver afholdt efter skoletid, ofte på et gymnasium i nærheden af din skole. Spørg din lærer, hvor og hvornår der er Videnskabsklub tættest på dig eller find en klub nær dig.

Du kan også abonnere på vores nyhedsbrev for at få direkte besked i din indbakke, når tilmeldingen åbner til august.