Videnskabsklubben udbyder i år 100 hold i 55 danske byer, og det store puslespil for alle efterårets hold er nu lagt. Klik dig ind for at finde mulighederne i netop din by.
Her er alle efterårets hold 2024 miniforsker i videnskabsklub

Videnskabsklubben er et gratis fritidstilbud, som udbydes over hele landet. Til efteråret udbyder vi 100 hold, og du kan nu se dem alle her på vores hjemmeside. (Foto: Lars Svankjær)

Her er alle efterårets hold 2024 i Videnskabsklubben!

Vi kan nu løfte sløret for alle hold, som bliver udbudt på vores 72 samarbejdsgymnasier rundt omkring i hele landet til efteråret.

Hvis dit barn er interesseret i at gå til videnskab, er det altså nu, du kan orientere dig i mulighederne i lige netop jeres by.

Her finder du alle efterårets hold

På siden “Find en klub nær dig” finder du en oversigt over de byer med videnskabsklubber.

Her kan du klikke dig ind på hver by for at se alle hold, samt på hvilke gymnasier, datoer og tidspunkter de enkelte hold udbydes i efteråret 2024.

Du kan også finde alle holdene ved at klikke på knappen her:

Hvis du vil være på forkant, anbefaler vi, at du allerede nu orienterer dig i de forskellige hold. På den måde kan du være klar, når tilmeldingen åbner søndag 31. august kl. 10.

LÆS OGSÅ: Her er datoen til årets tilmelding for at blive miniforsker

Det er en rigtig god ide at sidde klar ved computeren, når det sker, da en del hold bliver fuldt booket i løbet af få minutter. Tilmeldingen er først-til-mølle.

7 forskellige forløb i 55 byer

Videnskabsklubben udbyder i efteråret 2024 hold i 55 danske byer, og i alt får knap 1.200 børn mulighed for at blive såkaldte ”miniforskere” til efteråret.

LÆS OGSÅ: Tilmeldings-amok: Se de vilde ventelister for at gå til videnskab i fritiden

De bliver undervist af op mod 600 ældre elever fra gymnasiet og udskolingen, hvilket betyder, at omkring 1.800 børn og unge til efteråret mødes om videnskabelige oplevelser i regi af Videnskabsklubben. Det sker som altid i ugerne 43-49.

Miniforskerne skal i løbet af de 7 uger arbejde som rigtige forskere og stifte bekendtskab med videnskabelige metoder, hypoteser og kritisk tænkning. Det kommer til at ske gennem stribevis af eksperimenter og forsøg inden for forskellige videnskabelige emner.

Vi udbyder i år 7 forskellige forløb: Primatologi, mikrobiologi, biodiversitet, materialefysik, kemi, matematik & datalogi – samt arkæologi, som er det første tværfaglige forløb i porteføljen.

LÆS OGSÅ: Til efteråret kan børn gå til arkæologi i fritiden!

LÆS OGSÅ: Videnskabsklubben udvider med 14 nye byer i 2024

Fakta

Videnskabsklubben er en non profit-organisation, som giver børn mulighed for at gå til videnskab i fritiden – helt gratis. Klubben er økonomisk støttet af Novo Nordisk Fonden og har til formål at gøre videnskab til en naturlig del af børn og unges liv. Der findes ikke andre lignende tilbud i Danmark. Videnskabsklubben startede i 2014 med to klubber. I 2024 udbydes der 100 hold i 55 byer i hele landet.