Om ganske få uger går Videnskabsklubber i hele landet igang. Følg med her på hjemmesiden eller på vores sociale medier.

Miniforskere videnskabsklub kemi

Videnskabsklubben er et gratis fritidstilbud for børn i 4.-6. klasse. I år udbydes Videnskabsklubben i 40 danske byer. (Foto: Lars Svankjær)

Nu starter 81 videnskabsklubber landet over!

Det betyder med andre ord, at knap 1.000 danske børn og cirka 320 frivillige gymnasieelever, med hjælp fra omkring 60 elever fra 7.-9. klasse, får mulighed for at lege med stribevis af sjove og underholdende forsøg inden for alt fra kemi til biodiversitet, materialefysik, primatologi og mikrobiologi. I år vender forløbet om geometri og algoritmer også tilbage til en række byer.

I år kommer Videnskabsklubbens tilbud for første gang til Aabenraa, Hjørring, Frederikshavn, Horsens, Favrskov, Silkeborg, Brøndby, Allerød, Tårnby, Kalundborg og Slagelse, og derudover er 29 “gamle” byer fortsat med i klubben.

LÆS OGSÅ: Videnskabsklubben udvider med 11 nye byer i 2023

Hvis du er nysgerrig på at følge med i børnenes udfoldelser, kan du som altid følge med her på hjemmesiden, på vores Facebook-profil eller ved at abonnere på vores nyhedsbrev. Du får dog allerbedst indtryk af, hvad der sker ude i klubberne, ved at følge med på vores Instagram-profil, hvor holdene skiftes til at have takeover i løbet af de 7 uger, forløbene varer.

Lange ventelister – særligt i Storkøbenhavn
Skal dit barn starte i Videnskabsklubben, og er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os. Hvis dit barn står på venteliste, er du også velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide, hvor på listen I står.

Særligt ventelisterne i Storkøbenhavn er nogle steder meget lange. For eksempel lyder ventelisten på kemi-holdet på Vibenshus Gymnasium på 77 børn, mens den på H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby ligger på 41 børn. Geometri og algoritmer-holdet på H.C. Ørsted Gymnasiet på Frederiksberg har pt. 46 børn på venteliste.

Fik du ikke plads til dit barn i år, er det en rigtig god ide at abonnere på vores nyhedsbrev. Så får du direkte besked i din indbakke, når tilmeldingen åbner i 2024. Vi arbejder løbende på at udvide vores tilbud, så færre skal gå forgæves.

I nyhedsbrevet får du også masser af inspiration til andre naturvidenskabelige tilbud, som er velegnede for børn og familier. I denne måneds nyhedsbrev har vi for eksempel samlet en liste over sjove naturvidenskabelige aktiviteter for børn i efterårsferien.

Det bliver også muligt at gå til Videnskabsklub for familier flere steder i landet igen i 2024.

LÆS OGSÅ: Tilmeldings-amok: Se de vilde ventelister for at gå til videnskab i fritiden

Fakta

Videnskabsklubben finder sted hvert år fra uge 43 til 49, begge uger inklusive, på gymnasier i hele landet.​

Her går elever fra 4.-6. klasse (miniforskere) til videnskab i fritiden én eftermiddag om ugen, ligesom hvis de gik til spejder, fodbold eller dans. Du kan se alle vores naturvidenskabelige forløb, hvis du holder musen over “Bliv miniforsker” i topmenuen her på siden.