Fra efteråret 2023 kan nysgerrige børn i 11 nye byer nu blive en del af Videnskabsklubben. De nye klubber ligger geografisk spredt mellem Nordjylland, Midtjylland, Sønderjylland og flere steder på Sjælland.

Primatologi miniforskere

Videnskabsklubben udvider med 11 nye byer og når dermed ud til børn og unge i 41 byer til efteråret. Det svarer til knap 1.500 miniforskere og mentorer. (Foto: Lars Svankjær)

I efteråret 2022 blev pladserne Videnskabsklubbens hold revet væk – inden for 30 minutter var de første 500 tilmeldinger allerede tikket ind, og ventelisterne voksede sig nogle steder abnormt lange.

Efterspørgslen på Videnskabsklubbens tilbud er kæmpestor, og vi er derfor utroligt glade for at kunne annoncere, at vi til efteråret åbner klubber i 11 nye kommuner rundt omkring i Danmark.

”Vi er så glade for den gode energi, vi oplever fra både forældre, børn og gymnasier i hele Danmark. Derfor glæder vi også til at komme til endnu flere byer i 2023,” siger Lisbeth Dyhr Frandsen, som er frivilligkoordinator i Videnskabsklubben, mens hun peger på et Danmarkskort med 11 gule prikker, der repræsenterer de nye videnskabsklubber.

LÆS OGSÅ: 500 tilmeldte på 30 min: Så hurtigt røg pladserne til Videnskabsklubben

Her ligger de nye klubber
De nye klubber bliver oprettet i det nordjyske, midtjyske, sønderjyske og især i den sjællandske del af landet:

  • I Nordjylland opretter vi videnskabsklubber i Hjørring og i Frederikshavn, hvor vi har et samarbejde med henholdsvis HTX Hjørring og HTX Frederikshavn.
  • I det midtjyske åbner vi klubber sammen med Horsens Gymnasium, Favrskov Gymnasium og HTX College360 i Silkeborg.
  • I det sønderjyske får børnene i Aabenraa tilbuddet om at gå til videnskab i fritiden gennem Aabenraa Statsskole.
  • Og på Sjælland bliver der fremover mulighed for at udforske videnskaben på gymnasierne i Brøndby, Allerød og Tårnby, samt på Kalundborg Gymnasium og på ZBC Slagelse i Slagelse.

LÆS OGSÅ: Læringsforsker: Derfor rammer Videnskabsklubben helt rigtigt

Samlet set udbyder Videnskabsklubben nu hold i 41 kommuner i Danmark, men ambitionen er at udvide til mange flere byer de kommende år, blandt andet i Syd-/Sønderjylland og Sydsjælland.

”Vi synes, at alle skal have mulighed for at udforske naturvidenskabens forunderlige verden. Videnskabsklubben er en unik mulighed for børn, der vil undersøge natur, mennesket og alt derimellem uden voksne,” siger Lisbeth Dyhr Frandsen.

LÆS OGSÅ: TV avisen var blot én af knap 300 medieomtaler på et år

Gymnasieelever og udskolingselever underviser sammen
Videnskabsklubben er et gratis tilbud, som børn i 4. til 6. klasse kan tilmelde sig og prøve at “gå til videnskab” i fritiden, ligesom man kan gå til ridning eller taekwondo.

Hvert gymnasium udbyder som udgangspunkt ét forløb, men enkelte gymnasier udbyder flere.

Det er engagerede gymnasielever, der sammen med børnene udforsker videnskabens verden uden voksne og karakterer, men også elever i 7. til 9. klasse kan melde sig som juniormentorer og hjælpe til i forløbene.

Læs om mulighederne for at blive frivillig i Videnskabsklubben her.

Skriv dig op til nyhedsbrevet og vær klar til tilmelding
Klubberne har stor popularitet, og det er en god ide at være opmærksom på tilmeldingsdatoen, der i 2023 ligger 20. august klokken 10 – sidste år blev de første hold fyldt på under ét minut.

Forløbene ligger i efteråret mellem uge 43 til 49 – eller fjerde uge i oktober, lige efter efterårsferien, til første uge i december.

Abonner på Videnskabsklubbens nyhedsbrev for at få en reminder om tilmelding og andre relevante datoer lige i din indbakke.

LÆS OGSÅ: Fem år mere! Videnskabsklubben får 30 millioner kroner af stor dansk fond

LÆS OGSÅ: Tilbud til unge fra hele landet: Kom på science camp i sommerferien!