Nyt erhvervspartnerskab: Fra 2022 støtter virksomheden Meta, tidligere kendt som Facebook, økonomisk op om Videnskabsklubbens aktiviteter og indsatser i Odense.
Tilmelding for miniforskere åbner
Samarbejdet med Meta, tidligere Facebook, støtter Videnskabsklubbens aktiviteter i Odense og vil blandt andet være med til at sikre mere opsøgende arbejde i for eksempel Vollsmose. (Foto: Lars Svankjær)

Odense har længe været en af Videnskabsklubbens faste prikker på Danmarkskortet, men når Videnskabsklubben fra 21. maj 2022 som noget helt nyt også åbner familieklubber dér, bliver det samtidig med et nyt, spændende erhvervspartnerskab på tapetet:

Fra 2022 støtter virksomheden Meta, tidligere kendt som Facebook, nemlig økonomisk op om Videnskabsklubbens aktiviteter og indsatser i Odense.

LÆS OGSÅ: Nu åbner tilmeldingen til familieklubber i Odense og Aalborg!

Det er et erhvervspartnerskab, som har været længe undervejs, og som Videnskabsklubbens direktør Rikke Schmidt Kjærgaard glæder sig over at kunne byde velkommen.

”Vores partnerskab med Meta er med til at sikre, at vores indsats i Odense kan forankres, vokse og udvikle sig,” siger Rikke Schmidt Kjærgaard.

”Videnskabsklubben stormer frem i hele landet, og vi har brug for denne type økonomiske samarbejder, som kan være med til at sikre, at vi også fremadrettet kan opretholde den høje kvalitet, som er kendetegnende for vores tilbud,” fortsætter hun.

LÆS OGSÅ: Nyt samarbejde: Haldor Topsoe satser stort på Videnskabsklubben

Meta: Videnskabsklubben hjælper os med at støtte STEM lokalt
Videnskabsklubbens tilstedeværelse i Odense er med til at sikre, at børn og unge i lokalsamfundet får mulighed for stifte bekendtskab med STEM – Science, Technology, Engineering & Mathematics – og netop derfor har Meta valgt at støtte op om de lokale aktiviteter, lyder det fra Lisa Sig Olesen, Nordisk Community Development Manager hos Meta.

“For Meta er det vigtigt at støtte udviklingen af STEM-uddannelser i lokalsamfundet. Vi er stolte over at være en del af Odense, og vi er glade for at kunne støtte Videnskabsklubbens vigtige arbejde for at give alle børn og unge, uanset baggrund, mulighed for at blive introduceret til og fordybe sig i STEM-fagene på en sjov og engagerende måde,” siger Lisa Sig Olesen og tilføjer:

”Vi glæder os meget til at følge Videnskabsklubbens arbejde i Odense og de nye familieklubber, der nu bliver tilbudt til familier i byen.”

LÆS OGSÅ: Flere børn end nogensinde vil gå til videnskab i fritiden

Partnerskab vil sikre mere opsøgende arbejde
Samarbejdet med Meta vil sikre, at Videnskabsklubben, udover at fastholde sin tilstedeværelse i Odense, også fremover kan gøre en ekstra indsats for at opnå en større demografisk spredning.

Blandt andet ved at gøre en ekstra indsats for at engagere børn, der kommer fra socialt belastede og uddannelsesfattige baggrunde. Undersøgelser viser, at der særligt i uddannelsesfattige hjem bliver talt meget lidt om naturvidenskab, og derfor er denne gruppe børn et særligt fokuspunkt for Videnskabsklubben, fortæller Rikke Schmidt Kjærgaard.

Konkret betyder det blandt andet, at Videnskabsklubben vil lave et større opsøgende arbejde i Vollsmoseområdet.

”Med en øget tilstedeværelse i Odense kan Videnskabsklubben være med til at inspirere endnu flere børn og unge i byen til at vælge en naturvidenskabelig karrierevej. Gennem unikke naturvidenskabelige oplevelser i fritiden vil vi gøre naturvidenskaben til en del af børn og unges almene dannelse og give dem større naturvidenskabelig selvtillid,” siger Rikke Schmidt Kjærgaard.

LÆS OGSÅ: Nyt forløb på vej: I 2022 kan du gå til kemi i fritiden!

Fakta​

Vil din virksomhed også være med til at sikre, at danske børn i hele landet kan gå til videnskab i fremtiden – og på den måde være med til at sikre fremtidens STEM-kompetencer? Kontakt os for at høre mere om mulighederne.