Til næste år kan børn i hele landet for første gang gå til kemi i fritiden. Omdrejningspunktet bliver, hvordan hele verden er bygget op af grundstoffer.

Kemi boern nyt forloeb

Kemi er et af de emner, som er blevet efterspurgt af børn og forældre i lang tid og derfor længe har været på Videnskabsklubbens ønskeliste for nye forløb.

Til næste år kan børn i hele landet for første gang gå til kemi i fritiden!

Videnskabsklubben har fået hjælp af en utroligt dygtig forskergruppe fra Københavns Universitet, som har lagt alle deres kræfter i at lave et helt fantastisk forløb til os. I spidsen af forskergruppen står lektor Thomas Just Sørensen, som er kemiker med speciale i farvestoffer og underviser på bachelor- og kandidatuddannelsen i nanoscience på KU.

I løbet af 7 uger skal børnene lære, hvordan hele verden er bygget op af grundstoffer. De skal blandt andet undersøge, hvordan grundstofferne kan omdanne sig fra én form til en anden, hvis man blander dem rigtigt – for eksempel ved at lave farvet slim!

Forløbet som helhed er generøst støttet af Novo Nordisk Fonden, og vi glæder os HELT VILDT til, at det skal ud at leve i hele landet i 2022. Følg med her på hjemmesiden eller i vores nyhedsbrev, hvis du vil læse mere om, hvad det nye forløb kommer til at indeholde – og, selvfølgelig, blive tippet, når tilmeldingen åbner til næste år.

LÆS OGSÅ: Eftertragtet fysikforløb lanceres i Videnskabsklubben og Miniforskere redder Jorden med geometri og algoritmer

Fakta

Det nye forløb om kemi er stadig under udarbejdelse, og det samme er planen for, hvilke byer forløbet udbydes i. Abonner på nyhedsbrevet for at få de nyeste opdateringer, samt direkte besked når tilmeldingen åbner.