Nu kan du tilmelde dig og din familie de næste Videnskabsklubber for familier, som bliver afholdt i Odense og Aalborg lørdag 21. maj og 4. juni 2022. Begge steder varer arrangementerne fra kl. 13-16.

Familieklub København 3

Videnskabsklub for familier er et nyt koncept i Videnskabsklubben, hvor børn og deres familier kan gå på opdagelse i naturvidenskab sammen for en eftermiddag. (Foto: Lars Svankjær)

Tilmeldingen til Videnskabsklub for familier i Aalborg og Odense lørdag 21. maj og 4. juni 2022 er nu åben.

Sidste gang tilmeldingen til familieklubber åbnede for holdene i København og Aarhus 26. marts og 23. april, blev der fyldt lynhurtigt op, og vi stod hurtigt med alenlange ventelister med familier, der gerne ville gå til videnskab sammen for en eftermiddag.

Det gælder derfor om at være hurtig på tasterne, hvis du og din familie skal nå at tilmelde jer Videnskabsklub for familier i denne omgang!

Familieklubberne er et nyt koncept, som Videnskabsklubben har startet, hvor familier kan bruge en eftermiddag på at prøve kræfter med en masse spændende naturvidenskabelige forsøg, som er særligt sammensat til formålet. Konceptet blev første gang afprøvet som pilotprojekt i 2021, og responsen har været overvældende positiv.

Takket være de positive tilbagemeldinger og en flot bevilling fra VILLUMFONDEN kan vi nu tage familieklubberne videre til Odense og Aalborg! Senere på året vil der også være familieklubber i Viborg og Roskilde, og der er endnu flere byer i pipeline for de næste år. Abonner på vores nyhedsbrev hvis du vil holdes opdateret.

LÆS OGSÅ: Stor efterspørgsel: Hundredvis står nu på venteliste til familieklubber

Familier kan være forskerhold
I Videnskabsklub for familier får børn og voksne chancen for at være små forskerhold for en dag og arbejde med sjove eksperimenter og øvelser, mens de fordyber sig i et af de naturvidenskabelige emner fra Videnskabsklubbens univers.

Familieklubber foregår altid i weekenden, og de er udformet som workshops á 3 timer, pakket med sjov leg og eksperimenter fra forskellige grene af naturvidenskaben. Emnerne for familieklubberne i 2022 er primatologi – læren om aber, menneskeaber og evolution – biodiversitet og mikrobiolog, og aktiviteterne er en versioneret form af Videnskabsklubbens ordinære efterårsforløb, som er udarbejdet af forskere og professionelle videnskabsformidlere.

I familieklubberne skal familierne i fællesskab stille spørgsmål, undersøge og blive klogere på den verden, vi lever i. Aktiviteterne er primært rettet mod børn fra 9 til 13 år, men hele familien er velkommen – også yngre og ældre søskende. Alle børn skal dog ledsages af mindst én voksen på 18 år eller ældre.

LÆS OGSÅ: Nyt forløb på vej: I 2022 kan du gå til kemi i fritiden

Fakta

Familieklubberne afholdes altid i weekenden i kulturhuse eller lignende. De er formet som workshops á cirka 3 timers varighed. Emnerne for familieklubberne i 2022 bliver primatologi – læren om aber, menneskeaber og evolution – samt biodiversitet og mikrobiologi, og aktiviteterne er hentet fra Videnskabsklubbens regulære forløb, som er udarbejdet af forskere og professionelle videnskabsformidlere.

Aktiviteterne er primært rettet mod børn fra 9 til 13 år, men hele familien er velkommen – også yngre og ældre søskende. Alle børn skal dog ledsages af mindst én voksen (+18 år).

Abonner på vores nyhedsbrev for at få besked, når tilmeldingen åbner.