Videnskabsklubben udbyder i år 81 hold i 40 danske byer, og vi kan nu afsløre, hvilke forløb der bliver udbudt i de forskellige byer. Klik dig ind for at finde mulighederne i netop din by.

Tilmelding for miniforskere åbner

Videnskabsklubben er et gratis fritidstilbud, som udbydes over hele landet. Til efteråret udbyder vi 81 hold, og du kan nu se dem alle her på vores hjemmeside. (Foto: Lars Svankjær)

Videnskabsklubben kan nu løfte sløret for alle hold, som bliver udbudt på vores 54 samarbejds-gymnasier rundt omkring i hele landet til efteråret.

Hvis dit barn er interesseret i at gå til videnskab, er det altså nu, du kan orientere dig i mulighederne i lige netop jeres by.

På siden “Find en klub nær dig” finder du en oversigt over alle de byer, vi i år udbyder hold. Her kan du klikke dig ind på hver by for at se alle hold, samt på hvilke gymnasier, datoer og tidspunkter de enkelte hold udbydes.

Du kan også finde alle holdene ved at klikke på knappen her:

Hvis du vil være på forkant, anbefaler vi, at du allerede nu orienterer dig i de forskellige hold. På den måde kan du være klar, når tilmeldingen åbner søndag 20. august kl. 10.

Det er en rigtig god ide at sidde klar ved computeren, når det sker, da en del hold bliver fuldt booket i løbet af få minutter. Tilmeldingen er først-til-mølle.

LÆS OGSÅ: 500 tilmeldte på 30 min: Så hurtigt røg pladserne til Videnskabsklubben

6 forskellige forløb i 40 byer
Videnskabsklubben udbyder i 2023 hold i 40 danske byer, og i alt får knap 1.000 børn mulighed for at blive såkaldte ”miniforskere” til efteråret.

De bliver undervist af op mod 500 ældre elever fra gymnasiet og udskolingen, hvilket betyder, at omkring 1.500 børn og unge til efteråret mødes om naturvidenskabelige oplevelser i regi af Videnskabsklubben.

Eleverne skal gennem 7 uger grave sig ned i naturvidenskabens herligt nørdede verden. De skal arbejde som rigtige forskere og stifte bekendtskab med videnskabelige metoder, hypoteser og kritisk tænkning gennem stribevis af eksperimenter og forsøg inden for forskellige naturvidenskabelige emner.

Der udbydes i år 6 forskellige forløb – primatologi, mikrobiologi, biodiversitet, materialefysik, kemi, samt matematik og datalogi.

LÆS OGSÅ: Videnskabsklubben udvider med 11 nye byer i 2023

Fakta

Videnskabsklubben er en non profit-organisation, som giver børn mulighed for at gå til videnskab i fritiden – helt gratis. Klubben er økonomisk støttet af Novo Nordisk Fonden og har leg, læring, nysgerrighed, eksperimenter og samarbejde på tværs af aldersgrupper i centrum. Der findes ikke andre lignende tilbud i Danmark.

Videnskabsklubben startede i 2014 med to klubber. I 2023 udbydes der 81 hold i 40 byer i hele landet.