Folketingsmedlem for Radikale Venstre Stinus Lindgreen træder sammen med Bengt Holst, forhenværende videnskabelig direktør i Zoologisk Have, København, ind i Videnskabsklubbens bestyrelse.

Stinus og Bengt

Stinus Lindgreen (tv.) og Bengt Holst (th.) er begge passionerede naturvidenskabsnørder. Mens Stinus er uddannet i bioinformatik og bl.a. har forsket i DNA og klima, har Bengt Holst brugt sin uddannelse inden for zoologi som videnskabelig direktør i Zoologisk Have i København. (Foto, tv.: Lars Svankjær / Foto, th.: Gitte Blom Christensen)

Videnskabsklubben er stolte af at kunne byde to yderst kapable navne velkomne i bestyrelsen:

– Stinus Lindgreen, folketingsmedlem for Radikale Venstre. Stinus Lindgreen har en ph.d. i bioinformatik og en mangeårig karriere som naturvidenskabelig forsker på både universiteter og i det private erhvervsliv i ind- og udland med sig i bagagen.

– Bengt Holst, Cand.scient. i zoologi og mangeårig videnskabelig direktør i Zoologisk Have, København. Bengt Holst er desuden formand i Det Dyreetiske Råd, Rådet for Zoologiske Anlæg, samt bestyrelsesformand i Den Danske Naturfond.

Mens Stinus Lindgreen blev valgt ind i Videnskabsklubbens bestyrelse allerede i februar 2022, indtræder Bengt Holst først officielt fra maj 2022.

”Vi er meget glade for at kunne byde Stinus Lindgreen og Bengt Holst velkomne i klubben og ser frem til at få deres skarpe blik på Videnskabsklubbens videre færd,” siger direktør Rikke Schmidt Kjærgaard.

LÆS OGSÅ: Debatindlæg: Alt for mange børn oplever, at naturvidenskaben er lukket land

Stinus Lindgreen: I Videnskabsklubben kan man være social OG nørdet

For Stinus Lindgreen var det en let beslutning at træde ind i Videnskabsklubbens bestyrelse. Han har altid selv elsket videnskab og vil gerne give sin egen fascination af naturvidenskabens verden videre til sine børn, fortæller han.

”Vi har for eksempel et ’vidensskab’ derhjemme, hvor vi har fossiler, udstoppede dyr, anatomiske modeller og meget andet stående til inspiration. Da jeg hørte om Videnskabsklubben, skyndte vi os derfor at melde vores ældste søn til, og det har vi ikke fortrudt,” siger han og fortsætter:

”Her får man lov til at lege og lære, være social og nørdet – og til at eksperimentere og blive klogere. Det har været en fantastisk oplevelse, som mange flere skal have mulighed for at få. Derfor var jeg heller ikke i tvivl, da jeg blev spurgt, om jeg ville sidde i bestyrelsen. Selvfølgelig vil jeg det!”

Jeg var ikke i tvivl, da jeg blev spurgt, om jeg ville sidde i bestyrelsen. Selvfølgelig vil jeg det!

Bengt Holst: Videnskabsklubben er en perfekt platform til at udvikle nysgerrighed

Ifølge Bengt Holst er Videnskabsklubben en ”perfekt platform” til at understøtte og videreudvikle børns naturlige nysgerrighed og interesse for naturvidenskaben.

Flere undersøgelser viser, at langt de fleste børn har en naturlig, medfødt interesse for naturen og naturfagene, men at denne interesse generelt svinder ind i løbet af folkeskoletiden. Den udvikling kan et initiativ som Videnskabsklubben være med til at vende, mener Bengt Holst.

”Videnskabsklubben kan pleje og videreudvikle børns medfødte nysgerrighed og dermed være med til at fastholde naturvidenskabens vigtige rolle i samfundet, til gavn både for dem selv og for fremtidige generationer,” siger Bengt Holst.

”Nysgerrighed fører til udvikling, og fremtidens samfund er helt afhængig af den udvikling for at kunne løse nogle af de store problemer, vi står overfor. Videnskabsklubben kan med sin tilgang være med til at drive den udvikling,” tilføjer han.

Videnskabsklubben kan pleje og videreudvikle børns medfødte nysgerrighed.

Videnskabsklubben er en uundværlig brik i børns forhold til naturfag

Videnskabsklubbens bestyrelse har til opgave at varetage klubbens interesser og fastlægge retningslinjerne for klubbens organisation, langsigtede virksomhed og udvikling, og det er en afgørende brik i klubbens arbejde at få sat det helt rigtige hold, lyder det fra direktør Rikke Schmidt Kjærgaard.

”Videnskabsklubben er inde i en rivende udvikling, og vi knokler benhårdt i disse år for at få positioneret Videnskabsklubben som den helt uundværlige spiller, vi er, når det kommer til at vække og fastholde børn og unges interesse for naturfagene,” siger Rikke Schmidt Kjærgaard.

”Det er fantastisk at have to så engagerede spillere med på holdet som Stinus og Bengt, der begge deler vores visioner, og som samtidig er passionerede omkring at få Videnskabsklubbens arbejde og budskaber ud over rampen,” slutter hun.

Udover de nye medlemmer består Videnskabsklubbens bestyrelse nu af Mette Kynemund, som er rektor på Virum Gymnasium, og professor Poul Nissen der ligesom konstitueret formand Nikolaj Zinner er ansat ved Aarhus Universitet. Alle medlemmer er valgt for en 3-årig periode.

LÆS OGSÅ: Flere børn end nogensinde vil gå til videnskab i fritiden

LÆS OGSÅ: Nyt forløb på vej: I 2022 kan du gå til kemi i fritiden!