Lukas, Pavan og Nanna løb med førstepladserne og særpriserne i den store talentkonkurrence “Unge Forskere”, som løb af stablen i Øksnehallen 23.-25. april 2023. De har alle tre tidligere været med i Videnskabsklubben.

Lukas Pavan og Nanna Unge Forskere 2023

17-årige Lukas (t.h.) var seniormentor på Virum Gymnasium i 2022, mens 12-årige Pavan bl.a. har været miniforsker på et forløb om primatologi. Nanna (t.h.) var seniormentor på Egå Gymnasium. (Fotos: Unge Forskere)

Noget tyder på, at det er en rigtig god ide at være med i Videnskabsklubben, hvis man er interesseret i at vinde “Unge Forskere”-konkurrencen. I hvert fald har alle 3 vindere af årets konkurrence tidligere været del af klubben.

Mens 19-årige Nanna Kalmar vandt seniorkategorien med projektet “Let there be optimal light”, var det 12-årige Pavan Venkatraman, der som den yngste nogensinde vandt junior-kategorien med sin opfindelse af et bæredygtigt alternativ til tørretumbleren.

Du kan læse mere om Nanna i artiklen “Nanna vandt Unge Forskere: Måske er det, jeg gør, faktisk ret sejt” og mere om Pavan på Videnskab.dk i artiklen “Yngste nogensinde: 12-årig løber med hovedpris i Unge Forskere”.

19-årige Lukas Kvisgaard Andersen vandt til gengæld LEO Fondets Rising Star-Pris for sit projekt om enzymer til behandling af kræft.

Læs mere om Lukas i artiklen “Lukas: Naturvidenskab handler ikke om at kunne finde ud af det – men om at være nysgerrig”

Kæmpestort tillykke til Nanna, Pavan og Lukas fra alle os i Videnskabsklubben!

Fakta

“Unge Forskere” er en landsdækkende talentkonkurrence for børn og unge i grundskolen og på ungdomsuddannelserne, der elsker naturvidenskab og teknologi.

Konkurrencen arrangeres af Astra, det nationale naturfagscenter, og er opdelt i to hovedspor:

  • Unge Forskere Junior (grundskole)
  • Unge Forskere Senior (ungdomsuddannelser)

På begge spor skal deltagerne indsende et projekt på baggrund af et selvvalgt emne i kategorierne Life Science, Physical Science eller Technology, som samlet dækker alle science-fagene.

Deltagerne kan stille op individuelt eller i grupper på op til tre. Derudover kan alle grundskoleelever deltage i Min Vildeste Ide – en tegnekonkurrence, som især er populær hos de yngre skoleelever.

I 2023 bliver Unge Forskere-konkurrencen afholdt for 35. gang. Læs mere om konkurrencen på Astras hjemmeside.

Læs flere portrætter