Tilmeldingen til alle familieklubber i 2024 er nu åben. Skynd dig, hvis du vil sikre dig en plads til et af de populære arrangementer – de ryger hurtigt.

Familieklub mor og datter

Videnskabsklub for familier er et initiativ fra Videnskabsklubben, hvor børn og voksne sammen skal være forskere for en dag. (Foto: Jeppe Carlsen)

Mandag 15. januar kl. 10.00 åbner tilmeldingen for alle de familieklubber, som Videnskabsklubben afholder i 2024.

Her kan du og din familie sammen prøve at være et lille forskerhold for en eftermiddag.

Det er gratis at være med, men tilmelding er påkrævet for alle arrangementer. Du kan se en liste over alle arrangementerne her (artiklen opdateres løbende) – eller gå direkte til tilmeldingen her:

Familieklubberne er formet som workshops á 2,5 timers varighed. Årets temaer er primatologi – læren om aber, menneskeaber og evolution – samt mikrobiologi, biodiversitet og kemi.

LÆS OGSÅ: Datoer for familieklubber 2024 ligger fast

Det er Videnskabsklubbens mentorer, som underviser i familieklubberne, og indholdet i arrangementerne er et sammenkog af Videnskabsklubbens 7 ugers forløb i efteråret. Alle aktiviteter og forsøg er udviklet i samarbejde med førende forskere og professionelle videnskabsformidlere.  

I familieklubberne skal familier sammen undres, undersøge og blive klogere på vores verden. Klubberne henvender sig primært til børn i alderen 8-12 år, men hele familien, også ældre og yngre søskende, er velkomne. Alle børn skal dog ledsages af en voksen (+18).  

LÆS OGSÅ: Nu kan hele familien gå til videnskab

Videnskabsklub for familier er økonomisk støttet af VILLUM FONDEN.

Fakta

I Videnskabsklub for familier får børn og voksne mulighed for sammen at fordybe sig i et naturvidenskabeligt emne. Alle deltagere skal prøve at være forskere og arbejde med sjove eksperimenter og øvelser.

I 2023 afholdes i alt 28 familieklubber rundt om i landet, og de kommende år bliver konceptet yderligere udrullet i en lang række byer, takket være en flot bevilling fra VILLUM FONDEN.