Videnskabsklubben har fået stor opmærksomhed i danske medier i 2023 og landede blandt andet på forsiden af dr.dk.

Aftenshowet medieomtaler 2023 Rhona mentor Angus Regitze miniforskere

I Aftenshowet fortalte Rhona Geddes, som går i 3.g på Vibenshus Gymnasium, hvorfor hun synes, at det er fedt at undervise børn som Angus og Regitze i kemi. (Privatfoto)

Det har ikke skortet på medieopmærksomhed til Videnskabsklubben i 2023, hvor en mentor og to miniforskere blandt andet fik lov at fortælle om det fede ved at gå til videnskab i fritiden i et indslag i Aftenshowet 1. november 2023 (31 minutter inde).

Derudover landede en reportage fra Videnskabsklubben i Silkeborg 29. oktober på forsiden af dr.dk, hvor miniforskerne Johanne og Andrea fortæller om deres oplevelse med at gå til primatologi efter skole.

Lige omkring 200 omtaler i lokal, regional og national presse er det foreløbig blevet til i løbet af 2023.

Se alle årets presseomtaler her.

For eksempel har de regionale P4-radiostationer bragt indslag, reportager og interviews om Videnskabsklubben i 6 ud af 8 sendeområder – det gælder bl.a. i Kalundborg, Hjørring og Herning.

Derudover udspringer langt de fleste omtaler dog fra lokalmedier, som for eksempel har lavet artikler om Videnskabsklubbens tilbud i deres lokalområde, da tilmeldingen åbnede.

Videnskabsklubbens navn har også været nævnt i mange nationale medier i årets løb, og her har flere bestyrelsesmedlemmerne markeret sig: Forperson Anja C. Andersen havde for eksempel et indlæg i Information, Emil Hjerl var på folkeskolen.dk, og Stinus Lindgreen var sammen med astronaut Andreas Mogensen afsender på et indlæg til Berlingske.

Videnskabsklubbens direktør Rikke Schmidt Kjærgaard har desuden været til tasterne flere gange i løbet af året, blandt andet som fortaler for mere hands on-undervisning og en præstationsfri kultur i folkeskolen, samt med en opfordring til, at grundskolen bør gør mere ud af at gribe de børn, der tidligt viser interesse for naturfag.

Også det populære initiativ Videnskabsklub for familier har igen i år fundet vej til en del lokale og regionale medier, og det samme gælder borgmester- og politikerbesøgene i en række klubber, blandt andet i Kalundborg, Hjørring og Herning.

LÆS OGSÅ: TV Avisen var blot én af 300 medieomtaler på et år