Nu kan du se, hvornår Videnskabsklubbens nyeste koncept for hele familien bliver afholdt i 2022 – og i hvilke byer.

I videnskabsklub for familier er hele familien velkommen

Videnskabsklub for familier er et unikt tilbud til børn og deres forældre, som sammen får chancen for at være små forskerhold og gå på opdagelse i naturvidenskaben. (Foto: Lars Svankjær)

Opdateret 24. februar: Tilmeldingen til de første familieklubber er nu åben. Klubberne finder sted i København og Aarhus. Læs mere her.

Datoerne for Videnskabsklub for familier 2022 ligger nu fast! Fra slut marts til midt i september kan du og dine børn bruge en eftermiddag sammen på at prøve kræfter med en perlerække af naturvidenskabelige forsøg, særligt sammensat til formålet. Se datoerne nederst i artiklen.

De såkaldte ”familieklubber” er et helt nyt koncept i Videnskabsklubben og blev for første gang afprøvet som pilotprojekt i 2021.

Takket være en overvældende positiv respons fra deltagerne og en flot bevilling fra VILLUMFONDEN udrulles familieklubberne nu til en lang række danske byer.

I første omgang introduceres familieklubberne til Aarhus, Aalborg, Viborg, København, Roskilde og Odense, men de kommende år får familier fra endnu flere byer mulighed for at gå til naturvidenskab sammen i fritiden.

LÆS OGSÅ: VILLUM FONDEN giver stor bevilling til familieklubber

Workshops for hele familien
I Videnskabsklub for familier får børn og voksne chancen for at være små forskerhold for en dag og arbejde med sjove eksperimenter og øvelser, mens de i løbet af en eftermiddag fordyber sig i et af de naturvidenskabelige emner fra Videnskabsklubbens univers.

Familieklubberne afholdes altid i weekenden i kulturhuse eller lignende. De er formet som workshops á cirka 3 timers varighed.

Emnerne for familieklubberne i 2022 bliver primatologi – læren om aber, menneskeaber og evolution – samt biodiversitet og mikrobiologi, og aktiviteterne er hentet fra Videnskabsklubbens regulære forløb, som er udarbejdet af forskere og professionelle videnskabsformidlere.

I familieklubberne skal familien i fællesskab stille spørgsmål, undersøge og blive klogere på den verden, vi lever i. Aktiviteterne er primært rettet mod børn fra 9 til 13 år, men hele familien er velkommen – også yngre og ældre søskende. Alle børn skal dog ledsages af mindst én voksen (+18 år).

LÆS OGSÅ: Nu kan hele familien gå til videnskab

Datoer for familieklubber 2022
De konkrete datoer for familieklubberne 2022 ligger nu fast, men de enkelte lokationer mangler stadig at falde på plads. I 2021 blev pilotklubberne afholdt i Kulturhuset på Islands Brygge og i DOKK1 i Aarhus, og vi arbejder pt. på at skaffe lignende velegnede lokaler og udendørs arealer til 2022.

På nuværende tidspunkt kan vi dog sige, at der på følgende datoer afholdes én familieklub i Jylland og én på Sjælland eller Fyn:

  • Lørdag 26. marts kl. 13-16
  • Lørdag 23. april kl. 13-16 (NB: I Aarhus kl. 12:30-15:30)
  • Lørdag 21. maj kl. 13-16
  • Lørdag 4. juni kl. 13-16
  • Lørdag 20. august kl. 13-16
  • Lørdag 17. september kl. 13-16

Tilmeldingen for familieklubberne åbner cirka en måned før. Abonner på vores nyhedsbrev for at få besked, når tilmeldingen åbner.

LÆS OGSÅ: Nyt forløb på vej: I 2022 kan du gå til kemi i fritiden