Fra efteråret 2022 kan videnskabsglade elever i 7. klasse melde sig som juniormentorer Videnskabsklubben. Det er en mulighed, som har været bredt efterspurgt.

Miniforskere mentorer

Tidligere har det været forbeholdt elever i 8. og 9. klasse at være juniormentor i Videnskabsklubben. Men nu kan elever i 7. klasse også være med. (Foto: Lars Svankjær)

Videnskabsklubben åbner nu muligheden for, at elever fra 7. klasse kan være med til efterårets forløb i form af rollen som “juniormentor”.

Indtil nu har det været forbeholdt elever i 4.-6. klasse at blive miniforskere og elever i 8.-9. klasse at blive juniormentorer i Videnskabsklubben. Der har således “manglet” et tilbud til elever i 7. klasse, hvilket Videnskabsklubben gentagne gange er blevet gjort opmærksomme på og opfordret til at gøre op med, fortæller forløbsansvarlig Tilde Voigt Hansen.

– Det her er helt klart en beslutning, som er blevet truffet på baggrund af en stor efterspørgsel, som vi selvfølgelig gerne vil være lydhøre overfor. Vores drøm og ambition er at gøre det muligt for nysgerrige og videbegærlige elever på alle klassetrin at være med i Videnskabsklubben, siger hun.

LÆS OGSÅ: Anne-Sofie: Det er en vild oplevelse at være nogens forbillede

Juniormentorer skaber den gode stemning
Muligheden for at blive juniormentor retter sig især mod de elever, som synes, at det er sjovt at hjælpe andre, og som i forvejen har en interesse i naturfagene. Det er også vigtigt, at de pågældende elever har lyst til at dele deres nysgerrighed og interesse for naturfagene.

Juniormentorerne i Videnskabsklubben hjælper blandt andet med at planlægge undervisningen, forklare opgaver og svare på miniforskernes spørgsmål. Deres væsentligste opgave er dog at være med til at sørge for en rar, sjov og tryg stemning for miniforskerne i Videnskabsklubben.

Det er ikke usædvanligt, at juniormentorerne selv tidligere har være miniforskere i Videnskabsklubben og har meldt sig som frivillige, fordi de gerne vil være med til at give deres egen gode oplevelse videre. Det er dog slet ikke et krav for at melde sig.

LÆS OGSÅ: Silke bliver genkendt på gaden efter at have været med i ‘WTF Science Club’

Mange kommer igen år efter år
Der er mange gode grunde til at melde sig som juniormentor i Videnskabsklubben, men den vigtigste er den helt unikke mulighed for at blive del af et stærkt fællesskab og møde andre børn og unge, som interesserer sig for naturvidenskab, lyder det fra tidligere juniormentor i Videnskabsklubben, Sarah Carugati.

– Alle dem, der melder sig til Videnskabsklubben, er der jo, fordi de gerne vil være der – ikke fordi nogen har sagt til dem, at de skulle. Det gælder også miniforskerne. Det, synes jeg virkelig, er fedt. Jeg kan kun anbefale andre at prøve det af, siger hun i artiklen At være juniormentor er en ’once in a lifetime experience’.

Alle Videnskabsklubbens forløb handler først og fremmest om at have det sjovt, og programmerne er spækket med sjove aktiviteter, forsøg og eksperimenter, som sikrer, at alle går derfra med en bunke sjove oplevelser i bagagen. Det betyder også, at rigtig mange børn og unge kommer igen år efter år.

Med den nye mulighed for at melde sig som juniormentor i 7. klasse bliver det fremover muligt at starte i Videnskabsklubben som miniforsker i 4.-6. klasse, fortsætte som juniormentor i 7.-9. klasse og derefter indtræde i rollen som seniormentor i 1.-3.g i gymnasiet.

LÆS OGSÅ: Emilie og Filippas venskab vokser i Videnskabsklubben

Vil du også være juniormentor?

Tilmeldingen til at blive juniormentor i Videnskabsklubben åbner i efteråret 2022. Abonner på vores nyhedsbrev for at få direkte besked i din indbakke, når det sker, eller læs mere om muligheden for at blive juniormentor her.