Her kan du se Videnskabsklubbens program for Folkemødet 2022. Kom og mød os til en af de debatter, vi deltager i, eller tag fat i os til nogle af Folkemødets øvrige spændende arrangementer!

Videnskabsklubben deltager i én paneldebat og er arrangører af en anden på årets Folkemøde. (Illustration: Canva)

Du kan møde Videnskabsklubben på årets Folkemøde, hvor der både er debatter om naturvidenskabelig dannelse og kønsopdelte uddannelsesoptag på programmet.

Herunder kan du se de debatter, som Videnskabsklubbens direktør Rikke Schmidt Kjærgaard deltager i.

Kontakt kommunikationsansvarlig Charlotte Price Hoffmann, hvis du er interesseret i at engagere Videnskabsklubben i dit arrangement, eller hvis du vil aftale et kaffemøde. Skriv til charlotte@videnskabsklubben.dk – eller ring på 2381 4118.

Fredag kl. 16.30-17.15

Titel: Vi uddanner et kønsskævt Danmark – hvad gør vi ved det?

Beskrivelse: Danmark har et af EU’s mest kønsopdelte arbejdsmarkeder. Kønsskævheden starter i uddannelsesvalget og danske unge vælger omtrent lige så kønsstereotypt som for 20 år siden. I mange af de brancher, hvor opdelingen er størst, oplever man i disse år mangel på arbejdskraft. Hvordan skaber vi et uddannelsessystem, hvor køn ikke står i vejen for unges drømme og talenter?

Paneldeltagere: Mikkel Haarder (Dansk Industri), Rikke Schmidt Kjærgaard (Videnskabsklubben) m.fl.

Arrangør: Dansk Industri og KVINFO

Sted: F34 – DI Hjørnet – Havnegadescenen (F – Ved Folkemødehuset)

Læs mere om arrangementet

Lørdag kl. 14.00-15.00

Titel: Hvordan bliver naturvidenskaben en del af almendannelsen?

Beskrivelse: I samarbejde med Teknologipagten arrangerer Videnskabsklubben en paneldebat om naturvidenskabelig dannelse. Panelet, der består af en række eksperter, der vil debattere, hvordan vi i højere grad får naturvidenskab integreret i børn og unges almene dannelse.

Moderator: Forfatter og hjerneforsker Peter Lund Madsen

Paneldeltagere: Anja C. Andersen (Københavns Universitet), Henriette Holmegaard (Københavns Universitet), Mikkel Bohm (Astra), Maiken Lykke Lolck (Naturvidenskabernes Hus), Bente Guldbrandsen (Novo Nordisk Fonden), Agi Csonka (VILLUMFONDEN), Rikke Schmidt Kjærgaard (Videnskabsklubben)

Arrangør: Videnskabsklubben og Teknologipagten

Sted: A38 – Danchells Debattelt (A – Danchells Anlæg)

Læs mere om arrangementet