Uge 42 byder på masser af sjove og lærerige naturvidenskabelige aktiviteter rundt omkring i landet. Her får du et overblik over nogle af de bedste.

Efterårsferie 2021 - naturvidenskab for familier

Der er masser af naturvidenskabelige oplevelser at komme efter i efteråret. (Foto: Lars Svankjær)

Har I planer for efterårsferien? Hvis du følger Videnskabsklubben lidt på sidelinjen, er der en god chance for, at du har et eller flere børn med interesse i naturvidenskab. Og der er faktisk rigtig mange sjove naturvidenskabelige aktiviteter i efterårsferien rundt omkring i landet!
 
Vi har samlet nogle af de bedste her – men hvis du kender et godt arrangement, vi ikke har med, så skriv det meget gerne til os, så føjer vi det til listen!
 
Mød dinosaurerne – i særudstillingen ’Dinosaurernes konge’ kan du for eksempel hilse på T. rex’en Tristan Otto eller gå i dinosaurjægernes fodspor og se på ægte fossiler under mikroskop.
 
Dyst med i den store live-quiz om sjove latinske dyrenavne, eller tag din bamse under armen og få den artsbestemt af en zoolog.
 
Sidste chance for at opleve de levende sommerfugle og deres forunderlige forvandling i Sommerfuglehuset, som lukker for vintersæsonen 24. oktober.
 
(Tip: Når du køber billet til én af de tre ovenstående oplevelser, kan du inden for 48 timer besøge de to andre kvit og frit)
 
Skeletter i skabene – vær med til at gå på opdagelse i kranier, organer og lægens instrumenter. Hvad er det? Hvad har det været brugt til? Og er det virkelig fra et menneske?
 
Efterårsferie i klimaets tegn – gå på opdagelse i de mange interaktive udstillinger, gå på klima-skattejagt eller slip fantasien løs i klima krea-rummet, hvor du bl.a. kan lave din helt egen drømmefanger om fremtidens vind, vejr og klode.
 
Se udstillingen ”Frygt og fascination”, gå på edderkoppejagt eller deltag i aftenarrangementet ”Mord i mørket: Virussen kommer!”, hvor en dødelig virus spreder sig med lynets hastighed, og du skal finde kuren i naturen. Anbefales fra 12 år og op, da arrangementet godt kan blive lidt uhyggeligt.
 
Bliv klar til livet på Mars – smag en Marsbar med ristede orme, vær med til at designe en raket og træn take off til Mars eller tag en Mars-selfie.
 
Tag med i laboratoriet, og se på ulvelort, ulvekranie, ulvespor og ulvepels. Lær at genkende ulve, og hvordan du som forsker kan spore dem i naturen. Du kan også være med til at dissekere en rovfugl og møde Morten DD fra ”Bidt, brændt og stukket”.
 
Energiværksteder, bæredygtig mad, lynshow og klimaudstilling
 
Leg med æbler, ild og flammer – æblepresning, æbletryk, cider og forsøg med flammer, kul, gas og brint
 
Udstillinger om rumfart, computerspil og samt mulighed for at besøge bemandet redningsstation eller køre tur med minitoget
 
Dinoshow, dagens fodring, hvalfortællinger og dissektion af et dyr
 
Se særudstillingen “Kæmpe Monstre – fra før dinosaurernes tid” og kom på fossiljagt i Faxe Kalkbrud
 
”Kartoffelferie i efterårsferien” – kartoffel-science, kartoffel-OL og meget mere
 
Øvrige muligheder for en sjov naturvidenskabelig oplevelse året rundt: Experimentarium, Planetarium og GeoCenter Møns Klint er altid et besøg værd!
 

LÆS OGSÅ: Videnskabsklubben udvider til nye byer i 2021

Fakta

Videnskabsklubben er en non profit-organisation, som giver børn mulighed for at gå til videnskab i fritiden – helt gratis.

Videnskabsklubbens forløb starter hvert år i uge 43 og løber frem til uge 49, men vi vil gerne inspirere børn og unge til at opsøge naturvidenskab året rundt og samler derfor lister som denne så ofte som muligt. Vi vil meget gerne høre fra dig, hvis du savner en særlig type inspiration til dit naturvidenskabeligt interesserede barn!