I en ny serie giver Videnskabsklubben og nyhedsmediet Videnskab.dk ordet til en række børn, som får lov til at stille lige det spørgsmål, de allerhelst vil have svar på af rigtige forskere.

Børne Spørg Videnskaben

I Videnskabsklubben hylder vi børns nysgerrighed og vil gerne opfordre alle børn til at stille alle de spørgsmål, de overhovedet kan komme i tanke om! Derfor har vi startet serien “Børne stiller spørgsmål til videnskaben” med nyhedsmediet Videnskab.dk.

Husker du sangen om Spørge Jørgen? Drengen, der plagede alle med sin spørgen, fra han vågnede, til han gik i seng, og som til sidst – efter en solid omgang smæk – lovede, at han aldrig ville spørge mere.

I Videnskabsklubben synes vi ikke, at det er “noget pjat”, når børn spørger, hvorfor neglen sidder på fingeren, eller hvorfor støvler ikke kan snakke. Faktisk synes vi, at Jørgens forældre burde være dem, der blev sendt i seng uden pandekager for at dræbe hans spørgelyst. Evnen til at undre sig, stille spørgsmål og tænke kritisk er en essentiel del af den videnskabelige metode og en afgørende del af Videnskabsklubbens mission om at gøre naturvidenskab tilgængelig for alle børn og unge.

I en serie med nyhedsmediet Videnskab.dk har vi derfor givet vores nysgerrige miniforskere frit løb for alle deres fantastiske spørgsmål – og så får de oven i købet svar på deres spørgsmål af vaskeægte forskere!

Du kan læse de foreløbige børnespørgsmål ved at følge linksene herunder. Artiklen bliver opdateret løbende. Skriv en mail til os, hvis du har et barn, som har et godt spørgsmål og kunne tænke sig at være med.

Mio og Mikkel: Hvordan kan grundstoffer være ‘kunstige’?

Villy på 12 år: Hvorfor har man yndlingsfag?

10-årige Theodor: Har der eksisteret et dyr, som mindede om Big Foot?

Alberte på 12: Hvad ville der ske, hvis alle bierne uddøde?

11-årige Jonathan: Ændrer gaming hjernen?

11-årige Peter: Bliver Danmark koldere, hvis Golfstrømmen bliver svagere?

12-årige Asta Marie: Hvor præcist kan man forudsige vulkanudbrud?

Emma fra 4. klasse: Hvorfor kan jeg spille efter gehør?

Kunne dinosaurerne have levet i dag, hvis asteroiden ikke havde ramt?

9-årige Marie: Er det egentlig dyrplageri at have aber i zoo og fugle i bur?

11-årige Vera: Er der flere universer end dette?

9-årige Valdemar: Hvad består Jordens ældste mineral af?