Tilmeldingerne til familieklubberne anno 2023 vælter ind, og nogle steder er ventelisterne nu oppe over 100 personer.

I videnskabsklub for familier er hele familien velkommen

Familieklubberne er et gratis tilbud til familier, som vil gå til naturvidenskab sammen. (Foto: Lars Svankjær)

Da tilmeldingen til årets første familieklubber åbnede, væltede det ind med deltagere, og derfor besluttede vi os hurtigt for at åbne tilmeldingen til yderligere 6 familieklubber.

Det skete 1. marts kl. 10, og allerede efter en halv time var 5 ud af 6 klubber fuldt booket. Faktisk er efterspørgslen så stor, at der nogle steder i Københavnsområdet står over 100 på venteliste.

“Vi er helt overvældede over den store efterspørgsel på vores familieklubber, og mens det på den ene side er rigtig fedt, at der er så mange familier, som gerne vil bruge en lørdag på at gå til videnskab sammen, er det på den anden side også trist, at vi ikke kan imødekomme dem alle,” siger Sarah Kirkegaard Verver, som er projektleder med ansvar for familieklubber i Videnskabsklubben.

Der er pt. kun ganske få pladser tilbage til de resterende familieklubber. I skal med andre ord skynde jer, hvis I skal nå at sikre jer en plads på en af de populære workshops:

“Videnskabsklub for familier” er et initiativ, hvor børn kan dele deres nysgerrighed og interesse for naturvidenskab med deres familie – det kan være søskende, tanter, forældre, onkler og bedsteforældre. Sammen dykker de ned i et spændende naturvidenskabeligt emne, som for eksempel mikrobiologi eller biodiversitet.

Alle aktiviteter og forsøg i Videnskabsklubben er udviklet i samarbejde med forskere og professionelle videnskabsformidlere, og indholdet er målrettet børn mellem 9 og 12 år. Familieklubberne er en mulighed for, at børn og voksne kan undres og undersøge forskellige emner inden for naturvidenskab sammen.

Tilmeldingen til de næste familieklubber åbner 1. april. Abonner på vores nyhedsbrev for at holde dig opdateret på alle tilmeldingsdatoer i Videnskabsklubben.

LÆS OGSÅ: Datoer for familieklubber 2023 ligger fast

Fakta

“Videnskabsklub for familier” afholdes altid om lørdagen og som oftest på biblioteker. Klubberne er udformet som workshops á 2,5 timers varighed.

Forløbene afholdes, indtil videre, i København, Aarhus, Roskilde, Odense, Allerød, Holbæk, Gentofte, Horsens, Skrive, Holstebro, Nibe og Aalborg.

Familieklubberne kommer til endnu flere byer de kommende år, takket være en flot bevilling fra VILLUM FONDEN.