De eftertragtede pladser i Videnskabsklubbens familieklubber ryger som varmt brød, og ventelisterne er flere steder allerede alenlange. Derfor åbner vi nu for tilmeldingen på yderligere 6 klubber i foråret.

Familieklub primatologi

Videnskabsklub for familier er et unikt tilbud til børn og deres forældre, som får chancen for at være små forskerhold og gå på opdagelse i naturvidenskaben sammen. (Foto: Lars Svankjær)

Videnskabsklub for familier 2023 er i fuld gang, og om under en uge åbner tilmeldingen til de næste 6 klubber! Det gælder følgende steder:

  • Allerød Bibliotek, lørdag 15. april kl. 12.00-14.30
  • Risskov Bibliotek, Aarhus, lørdag 22. april kl. 12.30-15.00
  • Blågården Bibliotek, Nørrebro, lørdag 22. april kl. 12.30-15.00
  • Allerød Bibliotek, lørdag 6. maj kl. 12.00-14.30
  • Blågården Bibliotek, Nørrebro, lørdag 13. maj kl. 12.30-15.00
  • Roskilde Bibliotek, lørdag 27. maj kl. 12.30-15.00

Alle 6 familieklubber åbner tilmelding 1. marts kl. 10.00.

Husk, at tilmeldingen allerede nu er åben på en række øvrige familieklubber. Det gælder blandt andet Videnskabsklub for familier på Holstebro Bibliotek, som afholdes på lørdag, 25. februar fra kl. 11-13.

Du kan se en oversigt over alle planlagte familieklubber og finde tilmelding her:

Flere af de kommende familieklubber bliver afholdt på biblioteker, hvor Videnskabsklubben ikke tidligere har været. Det gælder både Holstebro Bibliotek, Allerød Bibliotek, Risskov Bibliotek og Blågården Bibliotek.

Familieklubberne er formet som workshops á cirka 2,5 timers varighed, og emnerne for 2023 varierer mellem primatologi – som er læren om aber, menneskeaber og evolution – samt biodiversitet og mikrobiologi.

LÆS OGSÅ: Datoer for familieklubber 2023 ligger fast

Alle aktiviteterne er hentet fra Videnskabsklubbens regulære forløb og er udarbejdet af forskere og professionelle videnskabsformidlere, mens underviserne er gymnasieelever, som alle er tidligere mentorer i Videnskabsklubben.

I familieklubberne skal familien i fællesskab stille spørgsmål, undersøge og blive klogere på den verden, vi lever i. Aktiviteterne er primært rettet mod børn fra 9 til 12 år, men hele familien er velkommen – også yngre og ældre søskende. Alle børn skal dog ledsages af mindst én voksen (+18 år).

Videnskabsklub for familier er økonomisk støttet af VILLUM FONDEN. Tilmeldingerne åbner løbende – hold dig opdateret ved at abonnere på vores nyhedsbrev.

LÆS OGSÅ: Nu kan hele familien gå til videnskab

Fakta

I Videnskabsklub for familier får børn og voksne mulighed for sammen at fordybe sig i et naturvidenskabeligt emne. Alle deltagere skal prøve at være forskere og arbejde med sjove eksperimenter og øvelser.

I 2023 afholdes i alt 28 familieklubber rundt om i landet, og de kommende år bliver konceptet yderligere udrullet i en lang række byer, takket være en flot bevilling fra VILLUM FONDEN.