Videnskabsklubben har indgået en samarbejdsaftale med Beckett-Fonden, som støtter udviklingen af klubbens første tværfaglige forløb: arkæologi.

Beckett-fonden støtter børns naturvidenskabelige nysgerrighed

Den økonomiske støtte fra Beckett-Fonden går til udviklingen af et 7 ugers forløb om arkæologi, som bliver udrullet i 10 byer i efteråret 2024. (Foto: Lars Svankjær)

De senere år har Videnskabsklubben hvert år lanceret et nyt 7 ugers forløb, som børn kan melde sig til at gå til som en fritidsaktivitet i løbet af efteråret.

I år er ingen undtagelse, og når det til efteråret bliver muligt at gå til arkæologi i fritiden, er det blandt andet takket være Beckett-Fonden, som er ny samarbejdspartner i Videnskabsklubben.

LÆS OGSÅ: Til efteråret kan børn gå til arkæologi i fritiden!

Forløbet er derudover generøst støttet af Novo Nordisk Fonden og af Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, som i 2022 tildelte Videnskabsklubben Amalienborgprisen.

Programmet er udviklet i samarbejde med forskergruppen UrbNet på Aarhus Universitet.

LÆS OGSÅ: Dronningen hædrer Videnskabsklubben med fornem pris

Støtter initiativer af afgørende strategisk betydning
Som nonprofitorganisation har de fleste af Videnskabsklubbens forløb og aktiviteter indtil nu været finansieret gennem enkelte store fonde såsom Lundbeckfonden, VILLUMFONDEN og Novo Nordisk Fonden.

Sidstnævnte er fortsat er Videnskabsklubbens absolut største samarbejdspartner.

LÆS OGSÅ: Fem år mere! Videnskabsklubben får 30 millioner kroner af stor dansk fond

De senere år er flere virksomheder og øvrige fonde dog kommet med i puljen af samarbejdspartnere, og det betyder, at ambitionsniveauet kan hæves yderligere, forklarer Videnskabsklubbens direktør Rikke Schmidt Kjærgaard:

”Vi arbejder benhårdt for at udbrede muligheden for at gå til videnskab i fritiden, og samtidig vil vi gerne være en organisation, som tager ansvar. Det gør vi blandt andet ved i vores nyeste arkæologiforløb at zoome ind på tværvidenskaben, som er et utroligt vigtigt instrument for at finde de bedste løsninger på mange af samfundets store udfordringer. Vi er utroligt taknemmelige for Beckett-fondens opbakning og støtte til vores arbejde.”

LÆS OGSÅ: Nyt samarbejde: Haldor Topsoe satser stort på Videnskabsklubben

LÆS OGSÅ: Meta støtter Videnskabsklubbens indsatser i Odense

Fakta​

Arbejder du for en virksomhed, som også vil være med til at sikre, at danske børn i hele landet kan gå til videnskab i fremtiden – og på den måde være med til at sikre fremtidens STEM-kompetencer? Kontakt os for at høre mere om mulighederne.