Vi åbner nu tilmelding for yderligere to af de populære Videnskabsklubber for familier – denne gang i Randers og Skanderborg. Dermed ligger alle familieklubber for 2023 nu fast.

Familieklub primatologi

Videnskabsklub for familier er et initiativ fra Videnskabsklubben, hvor børn og voksne sammen skal være forskere for en dag. (Foto: Nina Tofte Hansen)

Lørdag 1. juli kl. 10.00 åbner tilmeldingen for de 2 næste familieklubber, som du og din familie kan komme med i og sammen prøve at være et lille forskerhold for en eftermiddag.

Det gælder følgende familieklubber:

  • Randers Bibliotek, lørdag 16. september 2023, kl. 13:00-15:30
  • Skanderborg Bibliotek, lørdag 23. september 2023, kl. 13:00-15:30

Tilmelding er påkrævet for begge arrangementer, der begge har primatologi – læren om aber, menneskeaber og evolution – på programmet.

Vi har ligeledes åbnet tilmelding for en familieklub i Skagen, som bliver afholdt lørdag 26. august kl. 13.00-15.30 ved Det Grå Fyr, og der er fortsat ledige pladser på familieklubberne i Gellerup 19. august, Odense 2. og 9. september, Silkeborg 9. september, mens der er ventelister på alle familieklubber på Sjælland.

Dermed ligger alle familieklubber for 2023 nu fast.

LÆS OGSÅ: Datoer for familieklubber 2023 ligger fast

Du kan finde oversigten over alle planlagte familieklubber og tilmelding her: 

Familieklubberne er formet som workshops á 2,5 timers varighed. Årets temaer er primatologi – læren om aber, menneskeaber og evolution – samt mikrobiologi og biodiversitet.

Det er Videnskabsklubben tidligere seniormentorer, der underviser i familieklubberne, som tager udgangspunkt i Videnskabsklubbens 7 ugers forløb i efteråret, men er modereret og kogt ind til at kunne afholdes på én eftermiddag. Alt indhold er udviklet i samarbejde med førende forskere og professionelle videnskabsformidlere

I familieklubberne skal familier sammen undres, undersøge og blive klogere på vores verden. Klubberne henvender sig primært til børn i alderen 9-12 år, men hele familien, også ældre og yngre søskende, er velkomne. Alle børn skal dog ledsages af en voksen (+18).  

LÆS OGSÅ: Nu kan hele familien gå til videnskab

Videnskabsklub for familier er økonomisk støttet af VILLUM FONDEN.

Tilmeldingerne åbner løbende – hold dig opdateret ved at abonnere på vores nyhedsbrev.

 

Fakta

I Videnskabsklub for familier får børn og voksne mulighed for sammen at fordybe sig i et naturvidenskabeligt emne. Alle deltagere skal prøve at være forskere og arbejde med sjove eksperimenter og øvelser.

I 2023 afholdes i alt 28 familieklubber rundt om i landet, og de kommende år bliver konceptet yderligere udrullet i en lang række byer, takket være en flot bevilling fra VILLUM FONDEN.