Presse

Videnskabsklubben i medierne – 2019

14. november 2019

Videnskab.dk besøgte Vibenshus Gymnasium, som er blandt de første, der afprøver Videnskabsklubbens nyeste forløb om biodiversitet.

Det kom der denne fine video ud af. Læs også den flotte artikel, hvor en forsker bl.a. udtaler, at folkeskolen burde gøre som Videnskabsklubben.

Presse 1. november 2019 - Weekendavisen

1. november 2019

Weekendavisen besøgte mikrobeholdet på Frederiksberg Gymnasium og mødte blandt andet 11-årige Alfred Sebro.​

“Det er sjovt at lære noget, man ikke ved så meget om i forvejen. Man finder ud af, hvordan ting hænger sammen, og hvordan de fungerer. Man bliver bare klogere, og det er virkelig fedt,” siger Alfred i denne skønne reportage.

28. oktober 2019

TV Syd var på besøg hos Videnskabsklubben i 5. klasse på Fredericia Gymnasium, hvor blandt andet miniforsker Konrad Almfort lærer om mikrober.

Se klippet fra TV Syd her eller læs nyheden her

Go morgen DK

23. oktober 2019

Miniforskerne Magnus og Victoria var sammen med seniormentor Laura og Katrine fra Videnskabsklubben i studiet hos Go’ Morgen Danmark for at fortælle, hvorfor det er så fedt at gå til videnskab i sin fritid. Klippet er desværre ikke længere tilgængeligt online.

23. oktober 2019

DR Ultra besøgte Videnskabsklubben i Aarhus på Marselisborg Gymnasium og bragte derefter et fint indslag om det nye biodiversitets-forløb i UltraNyt.

Presse 2019

Øvrige omtaler af efterårets forløb i 2019

“Så vidt vi ved” – radioindslag på P1 fra Aalborghus Gymnasiums primathold (fra 29 min.).

Indslag i P1 Morgen fra Aalborghus Gymnasium. Ikke længere tilgængeligt online.

P4 Østjylland på besøg hos Randers Statsskole og deres lille hold af biodiversitetsforskere. Ikke længere tilgængeligt online.

P4 Trekanten slog vejen forbi Fredericia Gymnasium, mens der blev studeret mikrober. Ikke længere tilgængeligt online.

TV Lillebælt besøgte primatologerne på Rødkilde Gymnasium i Vejle. Ikke længere tilgængeligt online.

Se desuden:
Folkeskolen.dk, Fredericia AVISEN, Vejle Amts Folkeblad, Ugeavisen Vejle, Villabyerne, Midthimmerlands Folkeblad, Sjællandske Medier, Ugeavisen Odense, Uge-Bladet Skanderborg (ikke længere tilgængelig), Business Insights Randers Onsdag, Fredericia Dagblad, magasinet FUTURE, Elbobladet, Christianshavneren og Det Grønne Område (ikke længere tilgængelig).

Presse 9. august 2019 - Randers

9. august 2019

Videnskabsklubben har i flere år haft et særdeles succesfuldt samarbejde med Science Camp Randers, som er en camp for elever i 4.-9. klasse, der gerne vil udvikle deres evner inden for naturvidenskab.

I år fejrer campen 10 års jubilæum, og jubilæet fejres med en udvidelse af samarbejdet med Videnskabsklubben.

Artikler bragt hos Randers Amtsavis, på Randers.dk og Din Avis, en gratis, husstandsomdelt avis i Randers.

9. januar 2019

Videnskabsklubben får de næste fem år støtte fra Novo Nordisk Fonden til uddannelse og formidling inden for naturvidenskab: “Naturvidenskabelige projekter skal skabe læring og begejstring hos børn og unge”

7. januar 2019

Folkeskolen.dk fremhæver Videnskabsklubben som et af de initiativer, der har fået støtte fra Novo Nordisk Fonden til børn og unges naturvidenskabelige uddannelse: “19 naturvidenskabelige projekter får støtte”