PRESSE
For presserelaterede henvendelser kontakt kommunikations- og PR-ansvarlig Charlotte Price Persson
(tlf. 23814118 / mail: charlotte@videnskabsklubben.dk)
Find pressemateriale, inklusive pressefotos og Videnskabsklubbens logo, her
Videnskabsklubben i medierne

5. november 2020
Elbobladet besøgte primatologiholdet på Fredericia Gymnasium, og det er der kommet tre små artikler ud af. Du kan læse om miniforskernes oplevelse med at blive klogere på primater og få nye venner her, et interview med seniormentor Nicklas, som er glad for at få erfaring med at lære fra sig, her, og hvorfor rektor synes, at Videnskabsklubben er rent "win-win" her.
Miniforskerne Clara og Julie. Foto: Gustav Roedbjerg Mygind
3. november 2020
Roskilde Avis kiggede forbi HTX Roskilde, hvor miniforskerne var i fuld gang med at teste varmeoverførsel med forskellige stoffer. Materialefysik er udviklet af forskere fra RUC og kører for første gang i år. Du kan læse reportagen og se billedserien fra besøget her: "Se billederne: Forskning i fritiden"

Foto: Tomas Skov
1. november 2020
Fyens Stiftstidende fik lov at kigge miniforskerne på Middelfart Gymnasium over skulderen, mens de eksperimenterede med mikrober i surdej. Det er første år, at Videnskabsklubben er i Middelfart. Læs artiklen her Gymnasieelever underviser børn i Videnskabsklubben: - De synes, det er mega fedt, at vi er unge (artiklen er bag pay-wall)
28. oktober 2020
Viborg Stifts Folkeblad besøgte mikrobeholdet på Viborg Gymnasium, hvor Videnskabsklubben er for første gang. Du kan læse om miniforskerne og mentorerne på holdet her: "Miniforskere undervises af gymnasieelever: - De er sjovere end vores normale lærere" (artiklen er bag pay-wall)
23. oktober 2020
Frederiksborg Amts Avis var med på sidelinjen, da Videnskabsklubben havde sin debut i Hillerød med det også helt nye forløb om materialefysik. Du kan læse artiklen her: "Miniforskere går til fysik i fritiden" (artiklen er bag pay-wall)
21. oktober 2020
TVmidtvest besøgte mikrobeholdet på Viborg Gymnasium, hvor miniforsker Isak bl.a. fortælle om, hvorfor han går til videnskab, selvom det ikke er en sport, han normalt ville vælge. Læs også artiklen om besøget her: "Velkommen i Videnskabsklubben: Børn bruger fritiden på eksperimenter"
Andre omtaler af Videnskabsklubbens forløb i 2020
Fyens Stiftstidende: ”Elever kan gå til naturvidenskab i stedet for fodbold”
Det Grønne Område: ”Nu kan skolebørnene også gå til fysik i deres fritid”
Hillerød Posten: ”Nyt fritidstilbud i Hillerød: Nu kan børn gå til naturvidenskab”
Ugeavisen Svendborg: ”Videnskabsklub for mini-forskere starter i Svendborg”
Randers Amtsavis: ”Videnskabsklub byder på fysik efter skoletid”
Din Avis Randers: ”Randers-elever vil i Videnskabsklubben”
Uge-bladet Skanderborg: ”Populært fritidstilbud i Skanderborg: Børn går til naturvidenskab efter skole”
15. september 2020
Børneavisen har lavet et interview med mentoren Silke, som er med i første afsnit af WTF Science Club, som er et samarbejde mellem Videnskabsklubben, Dansk Industri og youtuberen Maria Jarjis. Silke vil gerne inspirere andre børn og unge til at arbejde med videnskab og teknologi. Især pigerne:
"Når man kigger på store naturvidenskabelige navne som Albert Einstein og Niels Bohr, kan det være svært at se sig selv i den verden som pige. For de er jo mænd," siger Silke.

Foto: Børneavisen

1. september 2020
DM Akademikerbladet har interviewet projektleder Katrine Hassenkam Zoref om Videnskabsklubben. Katrine fortæller om den store interesse for at gå til videnskab i fritiden, og hvordan vi håber på at nå endnu bredere ud til børn og unge i hele landet. Læs artiklen her: Det skal være lige så sejt at gå til videnskab som til fodbold.
Foto: Parisa Rahimi
27. juli 2020
Teknologipagten har lavet en video om Videnskabsklubben fra deres besøg til afslutningskonferencen på Virum Gymnasium i 2019. Hør både stifter Rikke Schmidt Kjærgaard, bestyrelsesmedlem Peter Lund Madsen, en seniormentor, en miniforsker og mange flere fortælle om Videnskabsklubben.
Pressearkiv
14. november 2019:
Videnskab.dk besøgte Vibenshus Gymnasium, som er blandt de første, der afprøver Videnskabsklubbens nyeste forløb om biodiversitet. Det kom der denne fine video ud af. Læs også den flotte artikel, hvor en forsker bl.a. udtaler, at folkeskolen burde gøre som Videnskabsklubben.
1. november 2019:
Weekendavisen besøgte mikrobeholdet på Frederiksberg Gymnasium og mødte blandt andet 11-årige Alfred Sebro.
"Det er sjovt at lære noget, man ikke ved så meget om i forvejen. Man finger ud af, hvordan ting hænger sammen, og hvordan de fungerer. Man bliver bare klogere, og det er virkelig fedt," siger Alfred i denne skønne reportage.
28. oktober 2019:
TV Syd var på besøg hos Videnskabsklubben i 5. klasse på Fredericia Gymnasium, hvor blandt andet miniforsker Konrad Almfort lærer om mikrober. Se hele klippet hos TVSyd eller læs nyheden her.
23. oktober 2019:
Miniforskerne Magnus og Victoria var sammen med seniormentor Laura i studiet hos Go' Morgen Danmark for at fortælle, hvorfor det er så fedt at gå til videnskab i sin fritid. Se hele klippet på TV2 Play (OBS: Kræver abonnement)
23. oktober 2019:
DR Ultra besøgte Videnskabsklubben i Aarhus på Marselisborg Gymnasium og bragte derefter et fint indslag om det nye biodiversitets-forløb i UltraNyt. Se klippet herover eller på www.dr.dk/ultra.
Øvrige omtaler af efterårets forløb 2019:
"Så vidt vi ved" - radioindslag på P1 fra Aalborghus Gymnasiums primathold (fra 29 minutter og frem).
Indslag i P1 Morgen fra Aalborghus Gymnasium (fra 02:08:51).
P4 Østjylland på besøg hos Randers Statsskole og deres lille hold af biodiversitetsforskere (starter ved 1:37:25 og 1:44:20 minutter inde).
P4 Trekanten slog vejen forbi Fredericia Gymnasium, mens der blev studeret mikrober (Reportagen er skåret i flere små bidder og starter ved henholdsvis 12:20, 20:55, 27:30 og 41:20 minutter inde).
TV Lillebælt besøgte primatologerne på Rødkilde Gymnasium i Vejle.
Se desuden:
Folkeskolen.dk, Fredericia AVISEN, Vejle Amts Folkeblad, Ugeavisen Vejle, Villabyerne, Midthimmerlands Folkeblad, Sjællandske Medier, Ugeavisen Odense, Uge-Bladet Skanderborg, Randers Onsdag, Fredericia Dagblad, magasinet FUTURE, Elbobladet, Christianshavneren og Det Grønne Område.
D. 7. januar 2019: Folkeskolen.dk fremhæver Videnskabsklubben som et af de initiativer, der har fået støtte fra Novo Nordisk Fonden til børn og unges naturvidenskabelige uddannelse: "19 naturvidenskabelige projekter får støtte"
9. august 2019: Videnskabsklubben har i flere år haft et særdeles succesfuldt samarbejde med Science Camp Randers, som er en camp for elever i 4.-9. klasse, der gerne vil udvikle deres evner inden for naturvidenskab. I år fejrer campen 10 års jubilæum, og jubilæet fejres med en udvidelse af samarbejdet med Videnskabsklubben. Artikler bragt hos Randers Amtsavis, på Randers.dk og Din Avis, en gratis, husstandsomdelt avis i Randers.