PRESSE

For presserelaterede henvendelser kontakt kommunikations- og PR-ansvarlig Charlotte Price Persson

(tlf. 23814118 / mail: charlotte@videnskabsklubben.dk)

Find pressemateriale, inklusive pressefotos og Videnskabsklubbens logo, her

Videnskabsklubben i medierne

Elbobladet_Gustav Roesbjerg Mygind.jpg

5. november 2020

Elbobladet besøgte primatologiholdet på Fredericia Gymnasium, og det er der kommet tre små artikler ud af. Du kan læse om miniforskernes oplevelse med at blive klogere på primater og få nye venner her, et interview med seniormentor Nicklas, som er glad for at få erfaring med at lære fra sig, her, og hvorfor rektor synes, at Videnskabsklubben er rent "win-win" her.

Miniforskerne Clara og Julie. Foto: Gustav Roedbjerg Mygind

3. november 2020

Roskilde Avis kiggede forbi HTX Roskilde, hvor miniforskerne var i fuld gang med at teste varmeoverførsel med forskellige stoffer. Materialefysik er udviklet af forskere fra RUC og kører for første gang i år. Du kan læse reportagen og se billedserien fra besøget her: "Se billederne: Forskning i fritiden"

Hillerød.jpg

Foto: Tomas Skov

1. november 2020

Fyens Stiftstidende fik lov at kigge miniforskerne på Middelfart Gymnasium over skulderen, mens de eksperimenterede med mikrober i surdej. Det er første år, at Videnskabsklubben er i Middelfart. Læs artiklen her Gymnasieelever underviser børn i Videnskabsklubben: - De synes, det er mega fedt, at vi er unge (artiklen er bag pay-wall)

28. oktober 2020

Viborg Stifts Folkeblad besøgte mikrobeholdet på Viborg Gymnasium, hvor Videnskabsklubben er for første gang. Du kan læse om miniforskerne og mentorerne på holdet her: "Miniforskere undervises af gymnasieelever: - De er sjovere end vores normale lærere" (artiklen er bag pay-wall) 

23. oktober 2020

Frederiksborg Amts Avis var med på sidelinjen, da Videnskabsklubben havde sin debut i Hillerød med det også helt nye forløb om materialefysik. Du kan læse artiklen her: "Miniforskere går til fysik i fritiden" (artiklen er bag pay-wall)

21. oktober 2020

TVmidtvest besøgte mikrobeholdet på Viborg Gymnasium, hvor miniforsker Isak bl.a. fortælle om, hvorfor han går til videnskab, selvom det ikke er en sport, han normalt ville vælge. Læs også artiklen om besøget her: "Velkommen i Videnskabsklubben: Børn bruger fritiden på eksperimenter"

15. september 2020

Børneavisen har lavet et interview med mentoren Silke, som er med i første afsnit af WTF Science Club, som er et samarbejde mellem Videnskabsklubben, Dansk Industri og youtuberen Maria Jarjis. Silke vil gerne inspirere andre børn og unge til at arbejde med videnskab og teknologi. Især pigerne:
"Når man kigger på store naturvidenskabelige navne som Albert Einstein og Niels Bohr, kan det være svært at se sig selv i den verden som pige. For de er jo mænd," siger Silke. 

børneavisen.jpg

Foto: Børneavisen

Aalborg Katedralskole_mikrober7.jpeg

1. september 2020

DM Akademikerbladet har interviewet projektleder Katrine Hassenkam Zoref om Videnskabsklubben. Katrine fortæller om den store interesse for at gå til videnskab i fritiden, og hvordan vi håber på at nå endnu bredere ud til børn og unge i hele landet. Læs artiklen her: Det skal være lige så sejt at gå til videnskab som til fodbold

Foto: Parisa Rahimi

27. juli 2020

Teknologipagten har lavet en video om Videnskabsklubben fra deres besøg til afslutningskonferencen på Virum Gymnasium i 2019. Hør både stifter Rikke Schmidt Kjærgaard, bestyrelsesmedlem Peter Lund Madsen, en seniormentor, en miniforsker og mange flere fortælle om Videnskabsklubben. 

Pressearkiv

14. november 2019:

Videnskab.dk besøgte Vibenshus Gymnasium, som er blandt de første, der afprøver Videnskabsklubbens nyeste forløb om biodiversitet. Det kom der denne fine video ud af. Læs også den flotte artikel, hvor en forsker bl.a. udtaler, at folkeskolen burde gøre som Videnskabsklubben.

1. november 2019:

Weekendavisen besøgte mikrobeholdet på Frederiksberg Gymnasium og mødte blandt andet 11-årige Alfred Sebro.

"Det er sjovt at lære noget, man ikke ved så meget om i forvejen. Man finger ud af, hvordan ting hænger sammen, og hvordan de fungerer. Man bliver bare klogere, og det er virkelig fedt," siger Alfred i denne skønne reportage.

28. oktober 2019:

TV Syd besøgte Videnskabsklubben på Fredericia Gymnasium

TV Syd var på besøg hos Videnskabsklubben i 5. klasse på Fredericia Gymnasium, hvor blandt andet miniforsker Konrad Almfort lærer om mikrober. Se hele klippet hos TVSyd eller læs nyheden her.

23. oktober 2019:

Miniforskerne Magnus og Victoria var sammen med seniormentor Laura i studiet hos Go' Morgen Danmark for at fortælle, hvorfor det er så fedt at gå til videnskab i sin fritid. Se hele klippet på TV2 Play (OBS: Kræver abonnement)

23. oktober 2019:

DR Ultra besøgte Videnskabsklubben i Aarhus på Marselisborg Gymnasium og bragte derefter et fint indslag om det nye biodiversitets-forløb i UltraNyt. Se klippet herover eller på www.dr.dk/ultra.

Øvrige omtaler af efterårets forløb 2019:

"Så vidt vi ved" - radioindslag på P1 fra Aalborghus Gymnasiums primathold (fra 29 minutter og frem).

Indslag i P1 Morgen fra Aalborghus Gymnasium (fra 02:08:51).

P4 Østjylland på besøg hos Randers Statsskole og deres lille hold af biodiversitetsforskere (starter ved 1:37:25 og 1:44:20 minutter inde).

P4 Trekanten slog vejen forbi Fredericia Gymnasium, mens der blev studeret mikrober (Reportagen er skåret i flere små bidder og starter ved henholdsvis 12:20, 20:55, 27:30 og 41:20 minutter inde).

TV Lillebælt besøgte primatologerne på Rødkilde Gymnasium i Vejle.

Se desuden:

Folkeskolen.dkFredericia AVISENVejle Amts FolkebladUgeavisen VejleVillabyerneMidthimmerlands FolkebladSjællandske MedierUgeavisen OdenseUge-Bladet Skanderborg, Randers OnsdagFredericia Dagbladmagasinet FUTURE, ElbobladetChristianshavneren og Det Grønne Område.

Vidensbyen nyhed om VK tilmelding.png

D. 7. januar 2019: Folkeskolen.dk fremhæver Videnskabsklubben som et af de initiativer, der har fået støtte fra Novo Nordisk Fonden til børn og unges naturvidenskabelige uddannelse: "19 naturvidenskabelige projekter får støtte"

9. august 2019: Videnskabsklubben har i flere år haft et særdeles succesfuldt samarbejde med Science Camp Randers, som er en camp for elever i 4.-9. klasse, der gerne vil udvikle deres evner inden for naturvidenskab. I år fejrer campen 10 års jubilæum, og jubilæet fejres med en udvidelse af samarbejdet med Videnskabsklubben. Artikler bragt hos Randers Amtsavis, på Randers.dk og Din Avis, en gratis, husstandsomdelt avis i Randers.

D. 9. januar 2019: Videnskabsklubben får de næste fem år støtte fra Novo Nordisk Fonden til uddannelse og formidling inden for naturvidenskab: "Naturvidenskabelige projekter skal skabe læring og begejstring hos børn og unge"

D. 21. november 2018: Randers Amtsavis fik lov til at kigge Videnskabsklubben på Randers Statsskole over skulderen, da de havde Jordens mindste organismer under mikroskopet. Læs reportagen her: "Yoghurt og ost under mikroskopet"

D. 10. november 2018:

To af Videnskabsklubbens mentorer og to miniforskere besøgte Go' Morgen Danmark for at vise et forsøg fra "Mikrobernes Verden" og fortælle om deres oplevelser med at gå i Videnskabsklub. Se indslaget her.

13. november 2018: Folkeskolen.dk var med, da mini-primatologerne på Hummeltofteskolen udforskede DNA og genetisk variation i Videnskabsklubben: "Elever lærer om primater og DNA i deres fritid"

17. februar 2018: Videnskabsklubben på Trongårdsskolen i efteråret 2017 var de første til at afprøve det helt nye program, Mikrobernes Verden.

Videnskab.dk kom på besøg og bragte efterfølgende denne skønne reportage: "Gå til videnskab: Nyt fritidstilbud for skolebørn"

December 2017: Videnskabsklubben kørte i efteråret på 9 folkeskoler i Gentofte Kommune. Lokalbladet Gentofte Lige Nu besøgte Videnskabsklubben på Tjørnegårdsskolen: "Nysgerrige børn i videnskabsklub"

28. august 2018: Videnskabsklubben tilbyder hold i Randers i samarbejde med Science Camp Randers. Det har Randers Amtsavis skrevet en nyhed om: "Randers-børn 4. - 5.-klasse får lov at snuse til forskerlivet"