Om Videnskabsklubben

Videnskabsklubben giver børn mulighed for at gå til videnskab i fritiden, ligesom man kan gå til spejder, fodbold og ridning. Klubben har leg, læring, nysgerrighed, eksperimenter og samarbejde på tværs af aldersgrupper i centrum. Det er gratis at være med.

Videnskabsklubben er et gratis fritidstilbud til børn og unge.

 

I Videnskabsklubben underviser gymnasieelever, såkaldte seniormentorer, folkeskoleelever fra 4., 5. og 6. klasse i forskellige naturvidenskabelige programmer.

 

De yngre elever kaldes miniforskere.

 

Gymnasieeleverne får hjælp af elever fra 8. og 9. klasse, som kan få forskellig grad af ansvar, alt efter hvad de har lyst til. Udskolingseleverne kaldes juniormentorer.

Der er ingen lærere tilstede, mens undervisningen finder sted, og der er ingen konkurrence eller karakterer. Det hele går ud på at have det sjovt sammen, udvikle venskaber og skabe begejstring for naturvidenskaben. Undervejs lærer børnene om kritisk tænkning, videnskabelig metode og om den nyeste forskning inden for​ forskellige områder af naturvidenskaben.

Det eneste kriterium for at komme med i Videnskabsklubben er, at man skal være nysgerrig på naturvidenskab og have lyst til at dele sin nysgerrighed med andre børn og unge.

 

Programmerne strækker sig over 7 uger. Undervisningen begynder i uge 43 og slutter i uge 49 og finder sted på gymnasierne.

 

Går du i 4. klasse, kan du blive miniforsker i primatologi, som er læren om aber og menneskeaber. I 5. klasse og 6. klasse kan du dykke ned i mikrobernes verden, som handler om mikroskopiske organismer, der har betydning for alt liv på Jorden, lære om biodiversitet, der handler om naturens mangfoldighed, og hvordan vi bedst bevarer den, eller gå til fysik og blandt andet lærer om, hvordan de væsker, vi bruger i hverdagen, egentlig fungerer.

Efter endt forløb modtager alle miniforskere et diplom som bevis på, at de har været med i Videnskabsklubben. Junior- og seniormentorer modtager kompetencebeviser, som de for eksempel kan bruge på deres CV.

Ud over de faglige forløb arrangerer Videnskabsklubben løbende events for både miniforskere og mentorer – ofte sammen med en eller flere af vores samarbejdspartnere.

Hvor findes Videnskabsklubben?

Vi samarbejder med gymnasier i mange danske byer. Klik her eller på kortet herunder for at få et overblik.

icons-rgb-2016-04.png
icons-rgb-2016-12.png
icons-rgb-2016-13.png
icons-rgb-2016-14.png
icons-rgb-2016-15.png

I Videnskabsklubben påtager vi os ansvar for klodens og kommende generationers fremtid. Derfor bakker vi selvfølgelig op om FN's Verdensmål og forsøger så vidt muligt at tænke dem ind i alle vores aktiviteter.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • LinkedIn Social Ikon
  • Twitter Social Icon

Videnskabsklubben - H.C. Andersens Boulevard 35 - 1553 København V - tlf.: 33 43 53 30 - info@videnskabsklubben.dk - CVR nr. 38 55 63 63