Værktøjskasse
til rekruttering af seniormentorer

Hent pakke med alt rekrutteringsmateriale
Hent udvalgt materiale
Hent udvalgte elementer fra rekrutteringsmaterialet.
(– alle elementer på denne side er inkluderet i den samlede pakke, som kan hentes via den orange knap herover)
Plakater
Plakaterne er beregnet til print i A4-størrelse. Hent dem som pdf’er her.
Kvinde på foto
Mand på foto
Materiale til sociale medier
Hent foto, logoer, videoer og tekst – og få inspiration til opslag på sociale medier.
Foto
Fotograf Lars Svankjær skal krediteres ved brug af billederne. De er udelukkende til brug i sammenhænge med omtale af Videnskabsklubben.
Logoer
Forslag til Facebook
Tekstforslag
Elsker du videnskab, og har du lyst til at prøve kræfter med at formidle?
Videnskabsklubben leder lige nu efter gymnasieelever til at undervise børn i videnskab!
Videnskabsklubben er et gratis fritidstilbud til børn fra 4.-6. klasse, og det er frivillige gymnasieelever i hele landet, som underviser forskellige videnskabelige forløb.
At være frivillig i Videnskabsklubben er både en fed mulighed for at have det sjovt med dine venner, møde nye mennesker, give et kæmpe boost til dit CV og give din videnskabelige interesse videre til børn, der kommer til at se op til dig som rollemodel.
Forløbene varer 7 uger i efteråret, og undervisningen finder sted lige her på gymnasiet!
Du står for undervisningen sammen med 2-3 andre gymnasieelever, og I underviser cirka 12 børn. Du vil blive oplært i både at undervise samt de faglige emner, du skal formidle.
Erfaringen fra Videnskabsklubben vil vise en fremtidig arbejdsgiver eller uddannelsesinstitution, at du er ansvarsbevidst, pligtopfyldende og har gode formidlings- og samarbejdsevner. Arbejdet er ulønnet og frivilligt.
Tilmeldingen til at blive mentor i Videnskabsklubben er åben nu!
Læs mere om, hvad du kan undervise i, og hvordan du tilmelder dig på: https://www.videnskabsklubben.dk/frivillig/seniormentor/
Video
Forslag til Instagram
Forslag til SoMe-tekster
Når I skal rekruttere nye mentorer til Videnskabsklubben på jeres gymnasium, kan det give rigtig god mening at udbrede søgningen til jeres egne sociale medie-kanaler. I den forbindelse kan I overveje følgende spørgsmål:
Hvor skal det slås op?
I har selv bedst føling med, hvor I har mest/bedst kontakt til jeres elever, men Instagram og YouTube er ofte gode steder at fange de unge.
Hvem skal formidle budskabet?
Det er et ekstremt stærkt redskab at lade tidligere mentorer fortælle, hvorfor man skal melde sig som seniormentor. Hvis jeres gymnasium tidligere har været med i Videnskabsklubben, kan I spørge jeres egne, tidligere mentorer, om de har lyst til at dele noget af deres erfaring – fx i en story på Instagram.
Hvad skal der stå?
De fleste af vores mentorer fortæller, at de melder sig, fordi de gerne vil prøve kræfter med at formidle/undervise, fordi de gerne vil gøre en forskel for andre ved at dele deres begejstring for videnskab og skabe sjove og spændende oplevelser for børnene/miniforskerne, og fordi de gerne vil have boostet deres CV. Det er derfor en god idé at inkludere nogle af disse argumenter for at melde sig i teksten til opslaget.
Tre eksempler – til inspiration
1
Har du lyst til at prøve at undervise? Så se lige her: Videnskabsklubben leder lige nu efter gymnasieelever til at undervise børn i videnskab! Det er en super god mulighed for dig, der er videnskabeligt interesseret og har lyst til at give din interesse videre. Du får oplæring og hjælp til formidlingen, men bærer samtidig et stort ansvar sammen med de 2-3 andre gymnasieelever, som du deler opgaven med. Forløbene varer 7 uger (uge 43-49) og finder sted lige her på gymnasiet. Arbejdet er frivilligt og ulønnet. Se, hvordan du tilmelder dig på
www.videnskabsklubben.dk/seniormentor
2
Leder du efter en god mulighed for at få noget frivilligt arbejde på CV’et og samtidig have det sjovt med dine venner – eller få nye venner – fra dit gymnasium? Så er her et tilbud til dig! Netop nu starter tilmeldingen til efterårets forløb i Videnskabsklubben, som er et gratis fritidstilbud til børn. Du kan blive underviser i Videnskabsklubben, hvis du er interesseret i og har lyst til at prøve kræfter med at undervise i forskellige videnskabelige emner til børn. Arbejdet er frivilligt og ulønnet. Tilmeld dig – inden 30. maj 2025 – på
www.videnskabsklubben.dk/seniormentor
3
Så er det nu! Tilmeldingen til at blive mentor for børn og undervise dem i forskellige faglige emner i Videnskabsklubben er åben. Forløbene varer 7 uger og finder sted lige her på gymnasiet, hvor du sammen med 2-3 andre gymnasieelever står for at planlægge og gennemføre de 7 undervisningsgange. Det er en super god mulighed for at udfordre dig selv og samtidig få noget fagligt relevant erfaring på CV’et, som vil give dig en fordel, når du skal søge ind på en videregående uddannelse eller søge job. Erfaringen fra Videnskabsklubben vil vise en fremtidig arbejdsgiver eller uddannelsesinstitution, at du er ansvarsbevidst, pligtopfyldende og har gode formidlings- og samarbejdsevner. Arbejdet er frivilligt og ulønnet. Se hvordan du tilmelder dig nu – eller senest 30. maj – på
www.videnskabsklubben.dk/seniormentor
Tips
Få eleverne med
Hvis I kan vise billeder af elever, der tidligere har været mentorer i Videnskabsklubben og evt. skrive, hvad de har fået ud af det, er det selvfølgelig også en rigtig god mulighed.
Eller, som tidligere nævnt, endnu bedre: Få dem selv til at gøre det på jeres profil, for eksempel via en ”takeover”, hvor eleverne overtager jeres profil for en begrænset periode.
OBS: Husk at tagge Videnskabsklubben i jeres opslag, så liker og deler vi på livet løs.
Brug #hashtags
Husk især på Instagram at bruge relevante hashtags. Herunder er en liste med eksempler:
#skolechat #dkvid #videnskab #videnskabforbørn #videnskab #frivillighed #frivillig #mentor #mentorskab #givdetvidere #science #stem #stemdk #scienceforkids #gåtilvidenskab #scienceifritiden
I kan selv finde på andre relevante hashtags, alt efter hvilket program/forløb I udbyder på jeres gymnasium. Leder I efter mentorer til biodiversitet, kan relevante hashtags for eksempel være #biodiversitet #dknatur eller #vildmedvilje.
Del denne video
I denne Youtube-video fortæller tidligere mentorer, hvad de får ud af at være undervisere i Videnskabsklubben. Den er I også mere end velkomne til at dele:
Spørgsmål?
For yderligere spørgsmål kontakt:
Charlotte Price Hoffmann, kommunikationschef i Videnskabsklubben
Tlf: 61 10 71 93
charlotte@videnskabsklubben.dk