Bliv miniforsker i Videnskabsklubben

(For elever i 4. til 6. klasse)

Se listen over hold i efteråret 2020.

Klik her!

Tilmelding åbner søndag den 23. august klokken 10.00

Til elever, der går i 4.-6. klasse

Hvis du er typen, der er nysgerrig på verden omkring dig og godt kan lide at lege og eksperimentere, så er Videnskabsklubben noget for dig!

Videnskabsklubben starter lige efter efterårsferien og varer i 7 uger, hvor du for eksempel kan lære om aber og menneskeabers udvikling eller om bakterier og Jordens allermindste liv, som er så småt, at det kun kan ses under et mikroskop.

Hvis du går i 4. klasse, kan du gå til primatologi.🦴🐒

Går du i 5. eller 6. klasse, kan du gå til

 

mikrobiologi 🦠🔬
 

biodiversitet 🐛🌱

eller fysik 📚🚀

Hvis du melder dig til Videnskabsklubben, kalder vi det at være "miniforsker", fordi du lærer at stille spørgsmål og undersøge sammenhænge ligesom en rigtig forsker.

 

Når du er med i Videnskabsklubben, kan du faktisk sige, at du "går til videnskab", ligesom man kan gå til spejder og fodbold. Det foregår sammen med andre på din egen alder og i din fritid lige efter skole.

Det er ikke en konkurrence, og det har ikke noget med skolen at gøre. Der er heller ikke nogle lærere. Det er nemlig ældre elever, blandt andet fra gymnasiet, som underviser.

 

Du kan se en video om Videnskabsklubben her.

Til forældre med børn i 4.-6. klasse

Videnskabsklubben er et fritidstilbud, hvor ældre elever fra gymnasiet, kaldet mentorer, underviser yngre elever. Undervisningen foregår typisk på det gymnasium, som mentorerne går på. Hvis du har et barn, som går i 4.-6. klasse og er nysgerrig af natur, er der en god chance for, at han eller hun vil elske at være en del af Videnskabsklubben!

 

Vi kalder det at blive "miniforsker", fordi der er mange delelementer i forløbet, som minder om det rigtige forskerliv. Børnene møder den videnskabelige metode og lærer at tænke kritisk og gå metodisk og undersøgende til værks gennem leg, øvelser og eksperimenter.

Videnskabsklubbens forløb kører i 7 uger hvert efterår i ugerne 43-49. Man "går til videnskab" én eftermiddag om ugen, i halvanden time, i de 7 uger, forløbet varer, og det forventes, at man i udgangspunktet kan komme alle gange.

Alle forløbene er naturvidenskabelige. Du kan læse mere om Videnskabsklubbens forløb her.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • LinkedIn Social Ikon
  • Twitter Social Icon

Videnskabsklubben - H.C. Andersens Boulevard 35 - 1553 København V - tlf.: 33 43 53 30 - info@videnskabsklubben.dk - CVR nr. 38 55 63 63