Bliv juniormentor i Videnskabsklubben

(For 8.-9. klasses elever)

Abonner på vores nyhedsbrev for at få direkte besked i din indbakke, når tilmeldingen åbner til august.

Hvis du går i 8.-9. klasse, kan du være med i Videnskabsklubben som juniormentor.

 

Som juniormentor er du med til at styre undervisningen sammen med de andre junior- og seniormentorer. Klubberne løber over 7 uger og hver gang varer 1,5 time, og du skal også være med til at planlægge og forberede jeres forløb. 

 

Inden forløbet starter, mødes du med de andre mentorer, hvor I snakker om de aktiviteter I skal igennem i løbet af de syv uger, Videnskabsklubben varer. Her kan I også tale om, hvordan I vil fordele opgaverne imellem jer. Måske har du lyst til at prøve at undervise og fremlægge dagens Power Point én af de eftermiddage, klubben kører? Eller måske er du mere typen, der synes, det er sjovt at sidde sammen med børnene og lege med mikroskoper eller undersøge kranier.

Som juniormentor i Videnskabsklubben bliver du frivillig mentor og rollemodel for en gruppe af yngre elever. Vi kalder dem 'miniforskere', fordi de får lov til at prøve kræfter med videnskabelige metoder og kritisk tænkning ligesom en rigtig forsker.

 

Sammen med de andre junior- og seniormentorer lærer du at tilrettelægge et undervisningsforløb. Det betyder, at du får et indblik i, hvad det vil sige at lede, forske og formidle.  

 

Seniormentorerne er også dine mentorer, som du altid kan få gode råd og vejledning af.

Læs mere  i artiklen: At være juniormentor er en 'once in a lifetime-experience'

I videoen her kan du møde en af Videnskabsklubbens tidligere juniormentorer: