Om ganske få uger går Videnskabsklubber i hele landet igang. Følg med her på hjemmesiden eller på vores sociale medier.

Mere populært end nogensinde at gå til videnskab

Videnskabsklubben er et gratis fritidstilbud for børn i 4.-6. klasse. I år udbydes Videnskabsklubben i 30 danske byer. (Foto: Lars Svankjær)

I uge 43 – det vil sige om cirka 3 uger – starter 66 Videnskabsklubber landet over.

Det betyder med andre ord, at 780 danske børn og cirka 350 frivillige unge får mulighed for at lege med stribevis af sjove og underholdende forsøg inden for alt fra kemi til biodiversitet, materialefysik, primatologi og mikrobiologi.

I år kommer Videnskabsklubbens tilbud for første gang til Holbæk, Grenaa, Esbjerg, Herning og Søndersø på Nordfyn, og derudover er 25 andre byer med i klubben.

Hvis du er nysgerrig på at følge med i børnenes udfoldelser, kan du som altid følge med her på hjemmesiden, på vores Facebook-profil eller ved at abonnere på vores nyhedsbrev. Du får dog allerbedst indtryk af, hvad der sker ude i klubberne, ved at følge med på vores Instagram-profil, hvor holdene skiftes til at have takeover i løbet af de 7 uger, forløbene varer.

LÆS OGSÅ: 500 tilmeldte på 30 min: Så hurtigt røg pladserne til Videnskabsklubben

Lange ventelister – særligt på kemihold
Skal dit barn starte i Videnskabsklubben, og er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os. Hvis dit barn står på venteliste, er du også velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide, hvor på listen I står.

Særligt ventelisterne i Storkøbenhavn – og i særdeleshed når det kommer til forløbene i kemi – er nogle steder meget lange. For eksempel lyder ventelisten på kemi-holdet i Roskilde og i Lyngby på 36, mens den på Frederiksberg er helt oppe på 51.

Fik du ikke plads til dit barn i år, er det en rigtig god ide at abonnere på vores nyhedsbrev. Så får du direkte besked i din indbakke, når tilmeldingen åbner i 2023. Vi arbejder løbende på at udvide vores tilbud, så færre skal gå forgæves.

I nyhedsbrevet får du også masser af inspiration til andre naturvidenskabelige tilbud, som er velegnede for børn og familier. I denne måneds nyhedsbrev har vi for eksempel samlet en liste over sjove naturvidenskabelige aktiviteter for børn i efterårsferien.

LÆS OGSÅ: Nye byer i 2022: Velkommen Herning, Esbjerg, Grenå og Søndersø!

Fakta

Videnskabsklubben finder sted hvert år fra uge 43 til 49, begge uger inklusive, på gymnasier i hele landet.​

Her går elever fra 4.-6. klasse (miniforskere) til videnskab i fritiden én eftermiddag om ugen, ligesom hvis de gik til spejder, fodbold eller dans. Du kan se alle vores naturvidenskabelige forløb, hvis du holder musen over “Bliv miniforsker” i topmenuen her på siden.