Nu kan du melde dig og din familie til Videnskabsklub for familier i Nibe og Nørresundby, begge en del af Aalborg Kommune. De nordjyske klubber bliver afholdt 11. og 25. marts.

Familieklub mor og datter

Videnskabsklub for familier er et unikt tilbud til børn og deres forældre – samt andre familiemedlemmer – som får chancen for at være små forskerhold og gå på opdagelse i naturvidenskaben sammen. (Foto: Lars Svankjær)

Tilmeldingen til Videnskabsklub for familier i Nibe og Nørresundby, begge en del af Aalborg Kommune, er nu åben.

Emnet for begge klubber er primatologi, som er læren om aber, menneskeaber og evolution. De to workshops afholdes henholdsvis 11. og 25. marts på Nibe Bibliotek og Nørresundby Bibliotek, som begge er nye samarbejdspartnere for Videnskabsklubben.

I familieklubberne skal familien i fællesskab stille spørgsmål, undersøge og blive klogere på den verden, vi lever i. Aktiviteterne er primært rettet mod børn fra 9 til 12 år, men hele familien er velkommen – også yngre og ældre søskende. Alle børn skal dog ledsages af mindst én voksen (+18 år).

Videnskabsklub for familier er økonomisk støttet af VILLUM FONDEN.

Datoer for familieklubber 2023
De konkrete datoer for familieklubberne 2023 ligger nu fast, men de enkelte lokationer mangler flere steder stadig at falde på plads. Tilmeldingerne åbner løbende – hold dig opdateret ved at abonnere på vores nyhedsbrev.

Vi forsøger også at holde listen i denne artikel opdateret løbende: Datoer for familieklubber 2023 ligger fast

LÆS OGSÅ: Nu kan hele familien gå til videnskab

Fakta

I Videnskabsklub for familier får børn og voksne mulighed for sammen at fordybe sig i et naturvidenskabeligt emne. Alle deltagere skal prøve at være forskere og arbejde med sjove eksperimenter og øvelser.

Familieklubberne afholdes altid i weekenden på biblioteker eller lignende. De er formet som workshops á cirka 2,5 timers varighed. Aktiviteterne er primært rettet mod børn fra 9 til 12 år, men hele familien er velkommen – også yngre og ældre søskende. Alle børn skal dog ledsages af mindst én voksen.

Emnerne for familieklubberne i 2023 bliver primatologi – læren om aber, menneskeaber og evolution – samt biodiversitet og mikrobiologi, og aktiviteterne er hentet fra Videnskabsklubbens regulære forløb, som er udarbejdet af forskere og professionelle videnskabsformidlere.

Forløbene er udarbejdet af forskere og professionelle videnskabsformidlere. De kommende år bliver konceptet udrullet i mange byer, takket være en flot bevilling fra VILLUM FONDEN.