Videnskabsklubben søger nye samarbejdsgymnasier. Læs her, hvordan jeres gymnasium kommer med i klubben. 

Gymnasieelever kalder vi for seniormentorer. De står for alle de sjove aktiviteter og forsøg. (Foto: Lars Svankjær)

Videnskabsklubben samarbejder i øjeblikket med 54 gymnasier i hele landet, fra Nykøbing Falster i syd til Hjørring i nord. Vi udvider dog meget i disse år og vil gerne have endnu flere gymnasier med i klubben, så flere børn og unge kan samles om deres nysgerrighed for naturvidenskab – og jeres gymnasium kan også være med!  

Videnskabsklubben er fritidstilbud for børn, der går i 4. til 6. klasse. Forløbene kan handle om alt fra aber og evolution til eksperimenter i fysik og kemi. Sammen med to til tre andre gymnasieelever får jeres elever ansvar for et forløb med ca. 12 børn.  

Til at hjælpe sig har gymnasieeleverne typisk 1-2 udskolingselever fra folkeskoler i nærområdet. Undervisningen foregår på jeres gymnasium, og I får derfor en unik chance for at byde naturfagsinteresserede børn fra nærliggende skoler inden for på jeres gymnasium. 

Videnskabsklubben står for oplæring af eleverne og alt materiale til forløbene, så de er godt klædt på. Alle forløbene er udviklet af forskere med fokus på hands-on-læring med masser af eksperimenter, forsøg og sjove opgaver.   

Hvordan tilmelder I jeres gymnasium? 

Det er nemt at tilmelde sig. Du skal blot kontakte Lisbeth Dyhr Frandsen eller Tilde Voigt Hansen, som begge er forløbskoordinatorer i Videnskabsklubben. Skriv til Lisbeth på lisbeth@videnskabsklubben.dk eller Tilde på tilde@videnskabsklubben.dk. Du kan også ringe på +45 61 10 71 87, hvis du har supplerende spørgsmål. 

Lisbeth og Tilde kan begge give en grundigere introduktion til, hvordan et forløb fungerer, og hvordan det kan tilrettelægges på jeres gymnasium. Når/hvis I er blevet enige om et samarbejde, kommer der desuden et decideret opstartsmøde i starten af det nye år. 

Rent praktisk ligger forløbene i efteråret fra uge 43 til 49 med én lektion om ugen, og jeres elever forventes at lægge omkring 25 timers frivilligt arbejde i alt. Vi glæder os til at høre fra jer!  

LÆS MERE: Hvad er en seniormentor? 

LÆS MERE: Eftertragtede familieklubber trækker lange ventelister

Fakta​ om Videnskabsklubben

Tanken bag Videnskabsklubben er simpel: Alle børn og unge skal have mulighed for at lære om naturvidenskab, stifte bekendtskab med videnskabelig metode og kritisk tænkning – og opdage, hvor sjov naturvidenskab egentlig er! 

Videnskabsklubben blev skabt i 2014 af Rikke Schmidt Kjærgaard og Petrine Wellendorph, begge topforskere på hver deres felt og medlemmer af Det Unge Akademi under Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab. Siden da har Rikke Schmidt Kjærgaard overtaget rollen som administrerende direktør. 

I 2022 blev Videnskabsklubben tildelt Amalienborgprisen som en anerkendelse for Videnskabsklubbens videnskabelige indsats, og i starten af 2023 modtog klubben en bevilling på 30 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til det videre arbejde de næste fem år.