I disse uger er miniforskere landet over trukket i kitlerne og udforsker naturvidenskaben gennem spil, forsøg og eksperimenter.

Klubber i fuld gang

Der er masser af sjov på programmet i Videnskabsklubberne, som netop nu løber af stablen i 24 danske byer. Her ses billeder fra det nyeste forløb om matematik og datalogi. (Fotos: Videnskabsklubben)

I disse uger er Videnskabsklubberne i hele landet i fuld gang. Billederne herover er fra vores nyeste forløb “Geometri og Algoritmer”, som miniforskere i 10 byer for første gang i år har kunnet melde sig til, og som nu skal vise sit værd ude i virkeligheden.

Vi glæder os til at høre alle tilbagemeldingerne – foreløbig tegner det godt!

Forløbet låner opgaver fra matematikkens og datalogiens verden og er udviklet i samarbejde med et spilfirma, som har hjulpet os med at udarbejde et brætspil med et tilhørende virtuelt univers, der udvikler sig, alt efter hvordan miniforskerne griber opgaverne an. Selve opgaverne er udviklet af forskere fra Københavns Universitet og Aarhus Universitet. Læs mere om forløbet her.

Vil du se flere billeder af miniforskere, der boltrer sig i naturvidenskab, så følg med på vores Instagram-profil, hvor der dagligt bliver postet mange flere dejlige billeder de kommende uger.

LÆS OGSÅ: Videnskabsklubben fremhæves som naturvidenskabeligt flagskib

Fakta

Videnskabsklubben finder sted hvert år fra uge 43 til 49, begge uger inklusive, på gymnasier i hele landet.​

Her går elever fra 4.-6. klasse (miniforskere) til videnskab i fritiden én eftermiddag om ugen, ligesom hvis de gik til spejder, fodbold eller dans. Du kan se alle vores naturvidenskabelige forløb, hvis du holder musen over “Bliv miniforsker” i topmenuen her på siden.