Hvad er Videnskabsklubben?

Videnskabsklubben blev skabt i 2014 af ph.d. Rikke Schmidt Kjærgaard og ph.d. og cand.pharm Petrine Wellendorph, begge topforskere på hver deres felt og medlemmer af Det Unge Akademi under Videnskabernes Selskab.

Tanken bag er simpel: Alle børn og unge skal have mulighed for at lære om naturvidenskab, stifte bekendtskab med videnskabelig metode og kritisk tænkning - og opdage, hvor super sjovt videnskab egentlig er!

Der er ingen karakterer, ingen konkurrence og ingen lærere involveret. Kun større børn, der underviser og coacher mindre børn og deler ud af deres begejstring for naturvidenskab. Undervisningen tager udgangspunkt i de naturvidenskabelige programmer, som Videnskabsklubben har udarbejdet i samarbejde med nogle af Danmarks dygtigste forskere.

Den 6. april 2017 blev Videnskabsklubben officielt stiftet som ikke-erhvervsdrivende forening.

I 2018 samarbejdede vi med gymnasier i 7 forskellige danske byer, heriblandt Randers, Aarhus, København og Odense. 2019 bød på Videnskabsklubbens hidtil største vækst, da vi gik fra 7 til 14 samarbejdsbyer. Vi gik samtidig fra 23 til 37 hold, og 800 børn og unge fra hele landet deltog i Videnskabsklubben.

 

I 2020 går 1000 børn og unge til videnskab på et af vores 45 hold, og vi er etableret i 18 byer.  Målsætningen for 2022 lyder på mindst 20 af Danmarks største byer.

 

Ambitionen er, at børn fra hele Danmark sammen med Videnskabsklubben skal kunne gå til videnskab, ligesom andre børn går til spejder og fodbold.

Læs mere om vores strategi her.

Videnskabsklubben er inspireret af det amerikanske initiativ Science Club for Girls i Boston, der siden 1994 har givet unge piger mulighed for at stifte bekendtskab med naturvidenskab og lettet deres vej ind på naturvidenskabelige uddannelser.

Videnskabsklubben er startet på initiativ af Det Unge Akademi under Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab. Klubben er støttet af Novo Nordisk Fonden og har tidligere modtaget støtte fra Lundbeckfonden og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • LinkedIn Social Ikon
  • Twitter Social Icon

Videnskabsklubben - H.C. Andersens Boulevard 35 - 1553 København V - tlf.: 33 43 53 30 - info@videnskabsklubben.dk - CVR nr. 38 55 63 63