Gymnasieelev: Jeg vil opfordre alle til at deltage i Videnskabsklubbens unimentor-netværk
Videnskabsklubben har netop skudt gang i et nyt initiativ, et netværk, der lader gymnasieelever møde universitetsstuderende, som sætter tid og kræfter af til at coache de yngre elever. Her skriver en gymnasieelev om sin oplevelse med det første arrangement i unimentor-netværket.
Af Alberte Mollerup Skov, elev på Nærum Gymnasium
22. november 2019
Jeg meldte mig til unimentor-arrangementet om
SRP og andre større, skriftlige opgaver hos
Videnskabsklubben, da jeg om ikke så længe
selv skal til at tænke på, hvordan min SRP skal
udformes.
SRP står for Studieretningsprojekt og
er den store opgave, man skriver i 3.g.
Jeg synes, at det lød super spændende, og jeg
tager meget gerne imod en ekstra hånd, så jeg
kommer et skridt tættere den optimale opgave.
For mig var unimentor-netværket en kæmpe fordel
at deltage i.
Sådan forløb dagen
Til arrangementet var der en gymnasielærer og
fem studerende fra universitetet.
Læreren startede med kort at forklare overordnet
om formalia-kravene, hvilke overvejelser man skal
gøre sig, og hvordan man strukturerer sin
skriveproces bedst muligt.
De fem unistuderende tog efterfølgende ordet,
hvor de fortalte om deres emne, da de skrev SRP, og hvilke fagområder de hver især var særligt stærke i.
Efter oplægget blev vi sat ud i grupper af cirka fem gymnasieelever pr. studerende. Her fik vi nogle gode råd, samtidig med at vi havde fri mulighed til at stille alle de spørgsmål, vi måtte have. Disse spørgsmål kunne både stilles til vores unimentor, men også til gymnasielæreren, hvis det var spørgsmål, som handlede meget specifikt om opgavens krav.
Der var intet krav om overvejelser på forhånd om emne eller fag, men jeg vil dog stadig anbefale dig at have gjort dig nogle idéer og tanker inden, så du dermed har mulighed for at spørge mere specifikt ind til, for eksempel hvordan du skal få fagene til at spille sammen, eller hvor du kan finde forskere inde for emnet.
Gav et meget klarere billede af SRP
Jeg kom mere end bare et skridt nærmere en SRP-opgave. Jeg fik vejledning til kilde- og informationssøgning, formalia-krav, mulige virksomhedskontakter og, ikke mindst, mulighed for senere kontakt til mentoren for flere spørgsmål.
Dette har givet mig et meget klarere billede af, hvordan jeg vil udforme min SRP-opgave og et godt grundlag for det videre arbejde.
Jeg vil helt klart opfordre dig til at deltage i denne slags arrangementer, da der her er mulighed for en samtale med erfarne mennesker, der frivilligt møder op for at hjælpe dig i gang eller videre med dine overvejelser inden for et givent emne.
Unimentor-netværket er et nyt initiativ i Videnskabsklubben. Det første arrangement foregik i flotte omgivelser hos Det Kongelige Videnskabernes Selskab i København. Se flere billeder fra dagen her.