Andre naturvidenskabelige aktiviteter

Er du vild med naturvidenskab og er du nysgerrig på hvor du kan finde spændende arrangementer og aktiviteter - så har Videnskabsklubben her en oversigt over nogle af de muligheder der findes for børn og unge rundt om i landet. 

radionauterne.jpg

Ungdommens Naturviden-skabelige Forening

Begivenheder hele året

UNF afholder aktiviteter over det meste af landet. Vores aktiviteter spænder vidt fra foredrag, workshops over studieture og ScienceCamps til SRP-aftener og andre spændende aktiviteter.

 

Se herunder vores kommende aktiviteter, og sortér dem efter hvor i landet de afholdes, hvilken målgruppe de henvender sig til eller måske efter nogle bestemte datoer.

Radionauterne 

Podcast

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene hvorend de tager os hen. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige - på alt lige fra flyvemaskiner til disneyfilm og fra dansende myg til tidsrejser. Er der noget du går og undrer dig over, hvad enten det er om os mennesker, naturen, maskiner eller universet, så send endelig dit spørgsmål til os! Kom med Radionauterne på en tur ind i videnskabens verden, mød Satelytten, videnskabsmænd og -kvinder og bliv meget klogere end de voksne på vores spændende verden.

universe science park.jfif

Universe - Science park

Begivenheder hele året

Universe er en naturvidenskabelig oplevelsespark, hvor børn og voksne leger sig til viden om naturvidenskab og teknologi.

dsfd.png

Experimentarium

Begivenheder hele året

Lys, lyd, tyngdekraft, mekanik, vand, kræfter, energi og meget mere: Experimentariums udstillinger bygger på videnskab, og det kan du fordybe dig i her.

605048_universitarium-logo-batterimand_6

Universitarium

Sommerferie arrangement

Universitarium er et eksperimentarium for legebørn i alle aldre. 

62049605_1243405439170970_15958493571506

BLOOM Festival - Om natur og videnskab

Forår

 

Bloom er festivalen, hvor publikum kan blive inspireret af forskerne, de krøllede hjerner og nørderne, der med afsæt i naturens processer og dimensioner kan give en forståelse af, hvordan verden hænger sammen. Dem hvis passion og begejstring for deres felt er så glødende, at det uundgåeligt smitter og får nye tanker og nye handlemønstre til at spire.

images.png

ASTRA - Naturvidenskabsfestival 

Efterår

Naturvidenskabsfestival er en national festival, som har til formål at skabe engagerende oplevelser med naturfag blandt børn og unge. Festivalen finder sted hvert år i uge 39 og har over 150.000 deltagere.

ddd.png

ASTRA - For undervisere mv.

Begivenheder hele året

Astra arbejder for at skabe et øget politisk fokus på prioriteringen af den naturvidenskabelige undervisning - og de rammer, der er forudsætningen for at vi i fremtiden kan stå stærkt.

 

Astra samarbejder med alle, der arbejder med at udvikle den naturvidenskabelige undervisning. Vi rådgiver, evaluerer og formidler viden i samarbejde med forskere fra universiteter og professionshøjskoler.

Coding-Pirate-Logo-512px.png

Coding Pirates

Begivenheder hele året

Coding Pirates’ formål er at fremme børn og unges produktive og kreative IT-kompetencer via afholdelse af klubaftener. 

 

Coding Pirates ønsker at udvikle børns teknologiske vovemod ved at fokusere på teknologisk forestillingsevne, opfindsomhed og skaberkraft. Dette sker gennem udbredelsen af teknologiske lege-, lære-, og væresteder for børn, unge og frivillige på tværs af alder, køn, kultur og evner.

v0IQbAUP.png

DigiPippi

Begivenheder hele året

DigiPippi er en frivillig forening, der siden 2015 har arbejdet på, at gøre teknologi sjovt og tilgængeligt for piger ml. 7-13 år i dele Danmrak. 

DigiPippi Klub er en sjov, hyggelig og anderledes måde at hygge med andre piger på.

Ved hjælp af pigernes egne interesser, leger vi med forskellige former for teknologi. Alle rollemodellerne, de frivillige, er seje kvinder som elsker teknologi og alt muligt andet.

nYap3s53_400x400.png

Naturviden-skabernes Hus

Begivenheder hele året

Naturvidenskabernes Hus er et non-profit videnscenter. Vi bygger bro mellem skoler og virksomheder, udvikler praksisnær undervisningsmateriale, og vi hjælper lærerne med at udvikle inspirerende og anvendelsesorienteret undervisning.

Det er vores mål, at mange flere unge vælger en uddannelse inden for IT, teknologi, naturvidenskab og håndværk til gavn for erhvervslivet, samfundet og en bæredygtig fremtid.

Tegnebraet-11.png

Go zebra

Begivenheder hele året

Gå til iværksætteri i fritiden og skab din egen fremtid!

Go Zebra er et nyt iværksætter-akademi for alle nysgerrige børn.

Det er en ø – et frirum hvor alt kan ske, og hvor børn udvikler kompetencer inden for innovation og iværksætteri gennem legende læring. Vi tror nemlig på, at iværksætteri handler om meget mere end at starte en virksomhed.

BA.jpg

Biotech Academy

Undervisnings-materiale

Biotech Academy tilbyder gratis undervisningsprojekter til gymnasier og grundskoler. Alle projekter involverer varierende undervisningsformer, og har et stort fokus på praktisk arbejde. Organisationen har et tæt samarbejde med forskere, lærere og elever under udviklingen af ethvert projekt.

life-logo-1.jpg

LIFE

Begivenheder hele året

LIFE er et læringscenter, der sætter nye standarder for anvendelsesorienteret, undersøgelsesbaseret og eksperimenterende naturfagsundervisning, sammen med skoler, virksomheder og forskningsmiljøer. 

banner-teksperimentet-4.jpg

Teksperimentet

Undervisnings-materiale

Teksperimentet er Teknologipagtens nye undervisningsmateriale. Det består af undervisningsforløb og ressourcer til grundskolelærere og –mellemtrinselever.

 

Teksperimentet giver eleverne mulighed for at forholde sig til, afprøve og udvikle kreative løsninger på problemer fra virkeligheden. Teksperimentet er baseret på en række videoforløb. Det betyder, at læreren i høj grad bliver frigjort til at hjælpe eleverne på deres individuelle niveau. 

9680b7b1fd0399b0aaaf331490e6d4cd_400x400

Forskningens Døgn

Foråret

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der foregår hvert år med cirka 700 events og foredrag og mere end 70.000 besøgende. 

På Forskningens Døgn kan du opleve alle tænkelige typer events, der formidler forskning og forskningsresultater for børn, unge og voksne. Det kan være videnskabscaféer, forskertorve, demonstrationer, forskerforedrag, forsøg, rundvisninger, debatter osv.

Anmærkning_2020-01-21_125406.png

Kvantebanditter

Undervisnings-materiale

Kvantebanditter er et formidlingsprojekt fra CP³-Origins. Målet med projektet er at udbrede kendskabet til og interessen for kvante- og partikelfysik i befolkningen. Dette gøres med målrettede initiativer mod forskellige aldersgrupper.

Vi tilbyder besøg med fagligt indhold til både skoler, gymnasier og børnehaver. Desuden afholdes der offentlige arrangementer under navnet Kvanteby, hvor inviterede fysikere fortæller om deres forskning i uformelle rammer.

download (1).png

Girls Day In Science

Efterår

Girls’ Day in Science er en landsdækkende kampagnedag, hvis formål er at inspirere piger i 7.-10. klasse og gymnasiet til en fremtid med naturvidenskab, teknologi, IT eller håndværk.

Virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner arrangerer dagen kun for piger.

 

Her møder de kvindelige rollemodeller, som de har mulighed for at stille spørgsmål til og dermed blive klogere på deres valg af uddannelse og job. De får også et indblik i hverdagen på arbejdspladsen, når de skal arbejde med praktiske og virksomhedsrelaterede opgaver.  

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • LinkedIn Social Ikon
  • Twitter Social Icon

Videnskabsklubben - H.C. Andersens Boulevard 35 - 1553 København V - tlf.: 33 43 53 30 - info@videnskabsklubben.dk - CVR nr. 38 55 63 63